Vyžos iš bulvių
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, pailgos, 10 vienetų
- Grietinėlė, 35%, 200 mililitrų
- Grybai, voveraitės, 400 gramų
- Svogūnai, 2 galvos
- Sūris, fermentinis, 300 gramų
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Bulves gerai išplauname ir dedame virti su lupena. Kai bulvės užverda, paverdame dar 10-15 min. (turi būti pusiau išvirusios). Nupilame vandenį, leidžiame kiek atvėsti.
Kol bulvės vėsta, supjaustome svogūną, išplauname grybus (voveraites), galima naudoti ir kitokius grybus pagal Jūsų skonį. Svogūną pakepiname aliejuje, sudedame voveraites ir dar pakepiname kartu su svogūnais apie 5min. Užpilame grietinėle, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname apie 10min.
Sūrį sutarkuojame burokine tarka.
Iš bulvių išpjaustome vyžas, sudedam į vyžų vidų patroškintas voveraites. Užberiame sūriu ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę iki 220`C ~ 30min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-10-27 17:40