Ypatinga kalifornietiška vištiena
- Vynas, sausas, baltas, 1 stiklinė
- Vištiena, arba vištos dalys, 2 kilogramai
- Česnakas, 1 vienetas
- Džiovintas raudonėlis, 0.25 stiklinės
- Pipirai, juodieji
- Druska
- Vynas, sausas, raudonas, 0.5 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 0.5 stiklinės
- Vaisiai, džiovinti: slyvos, abrikosai ar spanguolės, 1 skiltelė
- Alyvuogės, žaliosios ispaniškos, 0.5 stiklinės
- Lauro lapai, lapai, 6 vienetai
- Melasa, 1 stiklinė
- Petražolės, smulkintos, 0.25 stiklinės
1. Paruošiame marinatą - sumaišome česnaką, raudonėlius, pipirus, druską, actą, aliejų, džiovintus vaisius, alyvuoges, kaparėlius su sultimis ir laurų lapelius.
2. Užmarinuojame vištieną ir palikome šaldytuve visą naktį.
3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
4. Paruoštą vištieną dedame į kepimo indą, o ant viršaus uždedame marinato. Viską apšlakstome vynu, apibarstome ruduoju cukrumi.
5. Pašauname į orkaitę ir kepame nuo 30 min. iki 1 val. Kepdami vištieną vis palaistome susidariusiomis sultimis. Viščiukas bus iškepęs, kai mėsingiausiose vietose mėsa lengvai atsiskirs šakute, o sultys bus skaidrios.
6. Patiekime su Basmati ryžiais ar kuskusu.
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt