Ypatingas varškės pyragas
- Varškė, 500 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Vanilinis cukrus, 16 gramų
- Druska
- Miltai, kvietiniai, 500 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Grietinė, 30 % riebumo, 200 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai, (trynys), 1
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Sviestas, skardai patepti , 10 gramų
- Cukraus pudra, 10 gramų
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. A
nt miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai.
Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę 160°C temp. Kepkite 30-40 minučių.
2015-06-16 18:04
2015-11-06 13:47