Ypatingas varškės pyragas

Ypatingas varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Varškė, 500 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Vanilinis cukrus, 16 gramų
  • Druska
Tešlai:
  • Miltai, kvietiniai, 500 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Grietinė, 30 % riebumo, 200 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Kiaušiniai, (trynys), 1
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Kepimui:
  • Sviestas, skardai patepti , 10 gramų
Pabarstymui:
  • Cukraus pudra, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve.

  2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. A

  3. nt miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai.

  4. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę 160°C temp. Kepkite 30-40 minučių.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Laurynas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
rimasius
2015-11-06 13:47
Pyrago padas nuotraukoj toks negrazus, zalia tesla atrodo
lota
2015-06-16 18:04
Receptas su klaida-įdare nera nurodyta kiausinių ir jų skaičiaus