Žagarėliai “Gėlytės”

Žagarėliai “Gėlytės”
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 400 gramų
  • Sviestas, 60 gramų
  • Vynas, sausas, baltas, 150 gramų
  • Grietinė, 150 gramų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Druska, smulki
  • Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
  • Aliejus, (virimui), 1 litras
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:

Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai