Žagarėliai “Gėlytės”
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Miltai, 400 gramų
- Sviestas, 60 gramų
- Vynas, sausas, baltas, 150 gramų
- Grietinė, 150 gramų
- Cukrus, 150 gramų
- Druska, smulki
- Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
- Aliejus, (virimui), 1 litras
- Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Miltus sumaišyti su druska ir persijoti į dubenį. Suberti cukrų, sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą, sukrėsti grietinę, kiaušinių trynius, supilti vyną ir išminkyti tešlą. Iš jos padaryti rutulį ir palikti 20 min. Pastovėjusią tešlą plonai iškočioti, tada mažesne ir didesne stikline išspausti skrituliukus. Aštriu peiliu įpjauti kraštus, tada mažesnius dėti ant didesnių ir suspausti per vidurį, kad suliptų. Žagarėlius virti įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tada išgriebti kiaurasamčiu, nuvarvinti, atvėsinti ir apibarstyti milteliniu cukrumi.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai