Žaliuokės savo sultyse

Žaliuokės savo sultyse
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Lauro lapai, malti lapeliai
  • Žaliuokės
  • Svogūnai
  • Kvapieji pipirai, malti
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
kkkkk
2014-09-28 07:27
ne as
aras
2012-11-18 08:10
receptas daugiau nei fantastiškai paprastas, visko po truputį..., ar ne pavojinga receptuot su grybais?