Žaliuokės savo sultyse
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Lauro lapai, malti lapeliai
- Žaliuokės
- Svogūnai
- Kvapieji pipirai, malti
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Paprastai žaliuokės yra labai žemėtos, todėl, prieš konservuojant, jas reikia gerai nuplauti tekančiu vandeniu. Po to jos dedamos į emaliuotą puodą, sluoksniuojant su svogūnų griežinėliais. Kiekvienas sluoksnis pabarstomas maltais kvapiaisiais pipirais, trintais lauro lapeliais ir druska. Taip paspaudžiant pridedamas pilnas puodas, uždengiamas ir iš lengvo kaitinama nuo užvirimo 15 min. Po to grybai puode palaikomi 2—4 dienas. Po 4 dienų grybai vėl pavirinami puode 30 min. arba iškaitinami stiklainiuose verdančio vandens puode, t.y. 100° C temperatūroje 30 min. ir nedelsiant sandariai uždaromi.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-11-18 08:10
receptas daugiau nei fantastiškai paprastas, visko po truputį..., ar ne pavojinga receptuot su grybais?
2014-09-28 07:27