Žalumynų indeliai su krevetėmis
- Juodieji pipirai, indeliams, šviežiai malti
- Tabasko padažas, padažui, 5 lašai
- Druska, indeliams
- Kečupas, padažui, 3 valgomieji šaukštai
- Žalumynai, indeliams, bazilika, petražolės, krapai ir t.t., 1 sauja
- Kiaušiniai, indeliams, 1 vienetas
- Varškė, indeliams, 10 proc. riebumo, 400 gramų
- Sūris, indeliams, nebrandintas su žalumynais, 200 gramų
- Mascarpone sūris, indeliams, 150 gramų
- Druska, indeliams
- Juodieji pipirai, indeliams, šviežiai malti
- Pienas, indeliams, 5 valgomieji šaukštai
- Aliejus, indeliams, formelėms patepti
- Česnakas, padažui, 1 skiltelė
- Jogurtas, padažui, natūralus, riebesnis, 300 gramų
- Želatina, indeliams, 3 valgomieji šaukštai
- Konjakas, 3 valgomieji šaukštai
- Krevetės be kevalo, 48 vienetai
Želatiną pamerkti šaltame vandenyje, kad suminkštėtų.
Žalumynus nuplauti, nusausinti, nuo stiebelių nuskabyti lapelius, juos sukapoti.
Sumaišyti kiaušinio baltymą, varškę, nebrandintą sūrį su žalumynais ir mascarpone sūriu.
Įmaišyti žalumynus, viską paskaninti druska, pipirais.
Želatiną ištirpinti karštame piene, į ją įmaišyti varškės masę. Sudėlioti į formeles (skirtas šaldymui) ir maždaug 2 val. palikti šaldytuve, kol masė sukietės.
Tuo tarpu paruošti padažą.
Česnako skiltelę nulupti ir sugrūsti grūstuvėlyje arba smulkiai sukapoti. Sumaišyti su jogurtu ir pomidorų kečupu, paskaninti tabasku, pipirais, konjaku, pasūdyti.
Iš formelių išimame varškės masę. Aplink apdėliojame krevetėmis. Padažą patiekite šalia arba užpilkite. Skanaus :)