Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis

Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
Zarangollo Murciano – ispaniškas cukinijos užkandis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mažoji cukinija , žalia nedidelė, 1 vienetas
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
  • Saulėgrąžų aliejus, bulvių kepimui
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
    Keptuvėje įkaitiname pakankamai saulėgrąžų aliejaus, kad apsemtų bulves. Sudedame bulves į keptuvę ir kepiname ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštėja. Nereikia, kad bulvės apskrustų. Po to bulves sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.

  2. Svogūną nulupame, perpjauname perpus ir supjaustome juostelėmis. Cukiniją susmulkiname plonais griežinėliais.

  3. Kiaušinius suplakame su žiupsneliu druskos.

  4. Keptuvėje įkaitiname 6 valg. š. alyvuogių aliejaus, sudedame svogūnus, cukiniją ir kepiname ant silpnos ugnies, kol svogūnas ir cukinija suminkštėja (~20 min), pagardiname druska. Tada sudedame bulves, išmaišome, užpilame kiaušinių plakiniu ir lėtai maišome, kol kiaušinis iškepa. Jei reikia, papildomai įdedame druskos. Patiekiame su paskrudinto batono riekelėmis.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą