Zefyrai

Zefyrai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 kilogramas
  • Želatina, 2.5 valgomojo šaukšto
  • Citrinos rūgštis, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant virinti 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
latvis
2017-05-30 20:38
blogiems sokejams ir kiausiai trukdo jei gu nemokat gamint tai ir ne gaminkit ir dar kokes cia nesamones rasost ar jus deblai jai nemuokat gamint tai negaminkit dar karta sakau
Taiaš
2015-08-12 19:53
Ant kilogramo cukraus ir dar viso kito 1 a. š. sodos tikrai nedaug. Be to, nemaišykit mornegų su zefyrais. Tai morengams reikalingi baltymai.
dovie
2015-06-24 11:05
galima ir ant lauzo
ema
2015-05-06 20:57
Tai jie ar skanus nežinau ką ar man gaminti
Ingrida
2015-01-28 11:45
O kokiu tikslu soda vartojama? Juk kepti nereikia. Ir dar tiek daug? Ar nesijaučia jos skonis?