Zefyrai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 kilogramas
- Želatina, 2.5 valgomojo šaukšto
- Citrinos rūgštis, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant virinti 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-08-12 19:53
Ant kilogramo cukraus ir dar viso kito 1 a. š. sodos tikrai nedaug. Be to, nemaišykit mornegų su zefyrais. Tai morengams reikalingi baltymai.
2015-06-24 11:05
galima ir ant lauzo
2015-05-06 20:57
Tai jie ar skanus nežinau ką ar man gaminti
2015-01-28 11:45
O kokiu tikslu soda vartojama? Juk kepti nereikia. Ir dar tiek daug? Ar nesijaučia jos skonis?
2017-05-30 20:38