Žemaičių blynai

Žemaičių blynai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 0.7 kilogramo
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Mėsa, malta, virta, 300 gramų
  • Džiūvėsėliai, 300 gramų
  • Druska, 10 gramų
  • Prieskoniai, mėsai, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Bulves gerai nuplauti ir išvirti su lupenomis.
Atvėsinti, nulupti, sumalti su mėsmale.
Įmuškite kiaušinį, įberkite krakmolą, pasūdykite ir išminkykite.
Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Svetlana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
kristina
2017-01-22 19:48
Labai noriu blinu