Žemaičių blynai su grybais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Bulvės, 500 gramų
- Grybai, 200 gramų
- Svogūnai, 1 galva
- Sūris, germentinis, 100 gramų
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išvirkite bulves ir sugrūskite arba galite naudoti jau turimą bulvių košę. Į bulvių košę įberkite druskos, pipirų, miltų, smulkiai tarkuoto sūrio, įdėkite sviesto, grietinės, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite. Grybus supjaustykite ir apkepkite aliejuje su druska ir smulkiai pjaustytu svogūnu. Iš košės suformuokite delno dydžio paplotėlius. Ant vieno paplotėlio uždėkite šaukštą grybų, uždenkite kitu paplotėliu ir sulipdykite kraštus. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Skanaus
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-11-15 14:34
S8ris germentinis ar fermentinis? Pradėjau kepti, pradėjo svilti, taip ir pagalvojau, kad tas fermentinis kibs prie keptuvės. O žinote ką? apvoliojau džiūvėsėliuose ir viskas iškepė liuks.
2017-02-19 21:07