Žemaičių blynai su varške

Žemaičių blynai su varške
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 6 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Druska, 3 žiupsneliai
  • Džiūvėsėliai, 4 valgomieji šaukštai
  • Varškė, 300 gramų
  • Aliejus, 100 mililitrų
  • Grietinė, 50 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Mairūnas, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:

Bulves išvirti su lupenomis, nulupti, sumalti, įmušti 2 kiaušinius, įberti druskos, miltus ir gerai išminkyti tešlą. Įdarui sumaišyti varškę, vieną kiaušinį, mairūną ir druskos pagal skonį. Iš bulvių tešlos darytis paplotėlius, įdėti šaukštą varškės įdaro, suformuoti ovalius žemaičių blynus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose. Kepti aliejuje ant nestiprios ugnies, kol gražiai apskrus. Padažui pakaitinti grietinę ir sviestą, paskaninti druska.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Svetlana
» Rašyti komentarą
» Komentarai