Žemaitiški šaltibarščiai

Žemaitiški šaltibarščiai
artėja pavasaris,tad pasigardžiuokime...
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Burokėliai, marinuoti (ruošiu pati), 0.5 litro
  • Kefyras, Šaltibarščių, 1 litras
  • Agurkai, nedidelis, 1 vienetas
  • Ridikėliai, vidutiniai, 5 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Druska
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanduo
  • Bulvės, 5 vienetai
  • Žalumynai, smulkinti krapai, svogūno laišaki
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išvirti kietai, atvėsinti. Agurką ir ridikėlius smulkinti mėgiamo dydžio gabaliukais.

  2. Kefyrą išmaišyti. Kas nemėgsta grietinės, gali ir nedėti. Pabaigoje suberti smulkintus krapus, laiškinį česnaką ar svogūno laiškus, agurkus ir ridikėlius. Skonis fantastiškas. Patiekite su karštomis bulvėmis :)

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Tautgins
2019-06-05 18:37
Nelabai čia žemaitiški. Nebent ant kefyro pakelio parašyta, kad "žemaitiškų šaltibarščių". Žemaičiai naudoja rūgpienį arba pasukas, nededa ridikėlių, nepila vandens, - užtenka burokų sunkos.
O ir šioje gaminimo instrukcijoje nesimato burokėlių...