Žiedinių kopūstų apkepas

Žiedinių kopūstų apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Mėsa, malta, 350 gramų
  • Sūris, fermentinis, 50 gramų
  • Žiediniai kopūstai, 1 vienetas
  • Poras, 1 vienetas
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Druska
  • Kvapieji pipirai
  • Petražolės
  • Sviestas, padažui, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Kvietiniai miltai, padažui, 3 valgomieji šaukštai
  • Pienas, padažui, 1 stiklinė
  • Muskatas, padažui
Gaminimo instrukcija:

Žiedinį kopūstą reikia šiek tiek apvirti pasūdytame vandenyje. Faršą pakepinti su česnaku, trupučiu petražolių bei druska, pipirais. Supjaustyti griežinėliais porą. Kol kopūstas su faršu pravės, pasidaryti padažą – puodelyje išlydyti sviestą, po to supilti miltus ir viską gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti pieną, viską pastoviai maišyti. Berti muskato riešutą, druską bei pipirus. Atvėsusį padažą sumaišyti su tarkuotu sūriu. Į kepimo formą, išteptą trupučiu sviesto, dėti žiedinius kopūstus, ant viršaus kloti faršo sluoksnį, tuomet paskleisti poro sluoksnį ir apipilti padažu. Kepti orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai aprus sūris. Skanaus :)

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Lolita
2017-11-27 08:14
Atrodo skaniai, o kokioje temperatūroje kepti
jurgita
2016-02-21 19:41
labai skanu,vaikai klause kada vel darysiu....
Rita
2013-10-09 11:52
Labai skanu, aciu uz recepta.
Jūratė
2011-02-17 19:08
Šaunus receptukas,valgau net ausys linksta.