Žiemiški šokoladiniai meduoliai

Žiemiški šokoladiniai meduoliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Medus, 100 gramų
  • Cukrus, "DanSukker" rudasis farinas, 100 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Prieskoniai, meduolių, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrinos žievelė, nutarkuota, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Miltai, 300 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Papuošimui:
  • Riešutai
Aptepimui:
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį.

  2. Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį. Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol susidarys vienalytė glotni masė.

  3. Tešlą iškočioti, išspausti norimas formas ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
    Iki 180c įkaitintoje orkaitėje kepti apie 12 min.

  4. Iškeptus meduolius sudėti į sandarią dėžutę, į ją įdėti apelsino puselę. Ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės išsiskleisti jų kvapui. Po poros dienų galėsite mėgautis šiais kvapniais meduoliais.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jolanta.M
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Tigra
2015-04-24 12:17
Skaniai atrodo. Bežiūrint jau pradėjo seilės kauptis