Žirnelių sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žirniai, konservuoti, 200 gramų
- Sviestas, 40 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys, 250 mililitrų
- Krapai
- Česnakas
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Duona, 2 riekės
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Žirnelius (be skystimo) išplakti mikserio pagalba iki vientisos masės. Supjaustytus morką ir svogūną pakepinkite ant sviesto. Į keptuvę suberkite miltus, gerai sumaišykite, ir kepkite daržoves su miltais dar 3 min. Į sultinį sudekite daržovių ir miltų, žirnelių masę. Visą laiką maišydami užvirinkite, virkite dar 5 min. ant silpnos ugnies. Duoną supjaustykite smulkiai kubeliais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite smulkiai kapotą česnaką, duonos kubelius. Kepkite kol švelniai apskrus. Pateikite sriubą, pabarstytą krapais ir skrebučiais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai