Žirnių blynai

Žirnių blynai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aliejus
Tešlai:
  • Žirniai, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Miltai, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Svogūnai, vidutinis, 1 vienetas
Padažui:
  • Grybai, 6 vienetai
  • Morkos, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Išplautus žirnius užpilkite vandeniu ir virkite apie 20 min., kol suminkštės. Taip pat atskirai išvirkite ir džiovintus grybus.Vandenį nuo žirnių nupilkite. Žirnius sumalkite, į jų masę sudėkite smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Tešlą gerai išmaišykite ir kepkite Įkaitintame aliejuje. Kol kepa blynai paruoškime jiems padažą. Padažui susmulkinkite išvirtus grybus, susmulkinkite svogūną, sutarkuokite burokine tarka morkas. Grybus pakepinkite su sviestu ir daržovėmis, pasūdykite, įpilkite 0,5 stiklinės vandens, patroškinkite ir supilkite miltus. Kai padažas sutirštės jį dėkite ant iškeptų blynų ir skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Janina
» Rašyti komentarą
» Komentarai