Žirnių košė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žirniai, džiovinti, 0.5 litro
- Kiaulienos lašiniai, ar grietinės, 50 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-07-04 15:39
k:
2009-05-20 18:05
2009-07-26 16:09