Žirnių košė

Žirnių košė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žirniai, džiovinti, 0.5 litro
  • Kiaulienos lašiniai, ar grietinės, 50 gramų
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Gerai išmirkytus žirnius suberti į puodą, užpilti vandens, kad apsemtų, ir virti ant lengvos ugnies, kol žirniai suminkštės. Po to maišant suberti miltus, pavirinti, įberti druskos.
Išvirtą košę sukrėsti į dubenį, užpilti smulkiai supjaustytais paspirgintais lašinukais arba grietine.
Prie žirnių košės paduodama pasukų, rūgusio ar šviežio pieno, saldžios, grietinėlės. Žirnių košė seniau buvo valgoma pusryčiams.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
(anonimas)
2009-07-26 16:09
D niam niam
(anonimas)
2009-07-04 15:39
k:
(anonimas)
2009-05-20 18:05