Žirnių sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Svogūnai, 2 vienetai
- Česnakas, 2 skiltelės
- Daržovės, 500 gramų
- Lauro lapai, 1 vienetas
- Gvazdikėliai, 1 vienetas
- Juodieji pipirai, grūdeliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvapieji pipirai, 1 vienetas
- Druska, priskoninė, 1 arbatinis šaukštelis
- Žalumynai
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Žirniai, šaldyti, 300 gramų
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai