Žirnių sriuba

Žirnių sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Daržovės, 500 gramų
  • Lauro lapai, 1 vienetas
  • Gvazdikėliai, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai, grūdeliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kvapieji pipirai, 1 vienetas
  • Druska, priskoninė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Žalumynai
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Žirniai, šaldyti, 300 gramų
  • Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai