Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
- Žirniai, 250 gramų
- Kokosų pienas, forminė, 300 gramų
- Česnakas, 4 skiltelės
- Bulvės, 250 gramų
- Kiaulienos sprandinė, rūkyta, 200 gramų
- Kiaulienos šoninė, rūkyta, 200 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Paprika, 1 vienetas
- Jautiena, su kaulu, 700 gramų
- Druska
- Morkos, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 50 mililitrų
- Petražolės, 20 gramų
Džiovintus žirnius pamerkiau vandenyje ir palikau per naktį. Galima naudoti ir šviežius žirnius, taip pat tinka. :)
Jautieną įdėjau į puodą su verdančiu vandeniu ir paviriau 5 minutes. Tuomet nupyliau vandenį nuo jautienos ir užpyliau švariu karštu vandeniu. (Apie 3,5 litro) Galima vietoj jautienos naudoti kiaulieną, paukštieną - ką labiau mėgstate.
Į vandenį su jautiena įdėjau svogūno (nesmulkinto!), morkų (perpjautų tik į dvi dalis) ir viriau ant silpnos ugnies apie 1-1,5 valandos. Galiausiai turi gautis apie 2,5 litro sultinio.
Išgriebiau morkas ir svogūną. Į sultinį subėriau kubeliais supjaustytas bulves ir viriau apie 15 min.
Rūkytą kiaulieną supjausčiau kubeliais. Susmulkinau morkas, svogūną, papriką.
Kiaulieną pakepinau 2 minutes ir subėriau morkas, svogūnus ir papriką. Viską pakaitinau ant keptuvės dar 2 minutes. Keptuvės turinį sudėjau į sriubą, paskaninau druska ir viriau dar 10 min.
Galiausiai supjausčiau forminę duoną kubeliais (1x1 cm dydžio).
Kepimo skardą patepiau aliejumi, sudėjau sugrūstą česnaką. Į skardą subėriau duonos kubelius ir kepiau orkaitėje 10-15 minučių. Galima pakaitinti ir ant keptuvės.
Sriubą patiekiau su pakepinta duona. Duonos kubelius galima dėtis į sriubą, o kas nenori - valgyti kartu su sriuba.
Skanaus :)
2016-06-20 17:03