Žuvies kukuliai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žuvis, 1 kilogramas
- Batonas, riekės, 3 vienetai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Svogūnai, 3 vienetai
- Sviestas, tirpintas, 1.5 valgomojo šaukšto
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Mairūnas
- Juodieji pipirai
- Muskatas
- Druska
- Džiūvėsėliai
Gaminimo instrukcija:
Išvalyta žuvis, išėmus kaulus, sumalama, pridedama svieste pakepintų svogūnų, piene išmirkyto nuspausto batono, kiaušinių, prieskonių, grietinės, pasūdoma ir gerai išplakama mediniu šaukštu, kad masė būtų puri ir vienalytė. Iš jos, daromi nedideli kukuliai, pavoliojami džiūvėsėliuose, apkepinami svieste ir dar truputį patroškinami. Šiuos kukulius galima ir virti (10—15 min.) pasūdytame vandenyje.
Karšti kukuliai tiekiami su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais, šalti — su krienais ar majonezu.
Šiuos kukulius galima įdaryti grybais, įdarymui imami 4—5 džiovinti grybai, išmirkomi, išverdami, smulkiai sukapojami, sumaišomi su svieste pakepintais svogūnais, įberiama pipirų, druskos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai