Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“

Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kaparis, papuošimui, 4 vienetai
  • Ančiuviai, aliejuje marinuoti, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Salierai, 2 vienetai
  • Paprika, aitrioji, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Sultinys, daržovių, 500 mililitrų
  • Baltas vynas, sausas, 125 mililitrai
  • Kuskusas, 50 gramų
  • Žuvis, filė, gali būti gabalėlis menkės, gabalėlis saidos ir pan., 250 gramų
  • Petražolės, Santa Maria, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos, žievelė, 0.5 vieneto
  • Druska, Santa Maria
  • Juodieji pipirai, Santa Maria
  • Pastarnokas, papuošimui
  • Muskatas, Santa Maria
Gaminimo instrukcija:

Prieš pradėdami ruošti sriubą plonais griežinėliais supjaustome pastarnoką, apibarstome druska, muskato riešutu, pašlakstome aliejuje ir kepame įkaitintoje orkaitėje.
Puode įkaitintame aliejuje apkepiname susmulkintą svogūną, salierus ir česnaką, kai šiek tiek suminkštės suberti aitriųjų paprikų dribsnius, įdėti ančiuvį. Pagardinti druska ir pipirais.
Sudedame susmulkintus pomidorus (prieš pjaustant geriausia nuimti odelę), supilame vyną, sultinį ir užverdame.
Užvirus sumažiname ugnį ir dar paverdame kelias minutes. Supilame kuskusą.
Dar šiek tiek sumažiname ugnį ir sudedame žuvies filė.
Patiekiant įpilame sriubą ir ant viršaus dedame stambiai sutrupintą žuvį. Pabarstome petražolėmis, citrinos žievele. Puošiame kapariu ir šalia – pastarnoko skrebučiu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai