Žuvies tortas
- Žuvis, raudona, silpnai sūdyta, 500 gramų
- Kiaušiniai, virti, 4 vienetai
- Ryžiai, virti, 8 valgomieji šaukštai
- Krabų lazdelės, arba krevetės, 1 pakelis
- Sūris, minkštas, 100 gramų
- Grietinė, 8 valgomieji šaukštai
- Majonezas, 8 valgomieji šaukštai
- Želatina, 16 gramų
- Ikrai, raudoni, 50 gramų
- Žalumynai
Kremui - želatiną užpilam 1/2 stikline vandens ir paliekam 30 min., kad išbrinktų. Tada paverdam ant silpnos ugnies vandens vonelėje, kol visai ištirps.
Kol želatina aušta, sumaišom majonezą, grietinę, sūrį. Paskui supilam želatiną ir viską gerai suplakam.
Sutarkuojam atskirai kiaušinio trynius, baltymus, krabų lazdeles.
Į būsimojo torto formą dedam celofaną (kad paskui būtų lengviau išimti tortą), plonais žuvies griežinėliais apdedam formos kraštus ir dugną.
Visus likusius produktus sluoksniuojame: kremas, sutarkuoti tryniai, kremas, sutarkuotos krabų lazdelės, kremas, sutarkuoti baltymai, kremas, ryžiai, kremas.
Formą su tortų dedam nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų želatina. Po 8-10 val. išimam iš šaldytuvo formą su tortu, ant jos dedam didelę lėkštę ir apverčiam. Tortas lengvai išsiims iš formos. Papuošiame žalumynais ir raudonaisiais ikrais. Skanaus.
2019-10-13 20:03