Žuvies vyniotinis drebučiuose
- Žuvis, filė, 500 gramų
- Svogūnai, 3 vienetai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Bandelės, sudžiuvusi, 1 vienetas
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Petražolės
- Morkos, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Poras, žalia dalis, 1 vienetas
- Pomidorai, 2 vienetai
- Želatina, 23 gramai
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Burokėliai, raudonasis, šviežios sultis, 1 valgomasis šaukštas
- Kvapieji pipirai, žirneliai, 3 vienetai
- Pipirai, kartieji, žirneliai, 3 vienetai
- Cukrus
Du didelius svogūnus, petražolę, morką, salierą užpilti 3 stiklinėmis vandens, suberti kvapniuosius pipirus ir užvirinti.
Bandelę pamirkyti piene.
Filė nuplauti ir kartu su išsunkta bandele bei žaliais svogūnais sumalti mėsmale.
Vieno kiaušinio trynį ištrinti su sviestu, supilti į žuvies masę, paskaninti, kruopščiai išmaišyti. Po to supilti išplaktus baltymus, burokėlių sultis ir vėl išmaišyti.
Lininį rankšluostėlį patepti sviestu, ant jo padėti suformuotą žuvies masę, stipriai suvynioti, galus surišti medvilnine virvute. Vyniotinį įdėti į verdantį vandenį su daržovėmis, pasūdyti, įberti truputį cukraus ir virti 1 val. Likusius kiaušinius kietai išvirti, nulupti, supjaustyti.
Ataušintą vyniotinį išimti iš nuoviro, supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, sudėti į pusdubenį, papuošti kiaušinių skiltelėmis, pomidorų bei porų gabalais. Nuovirą perkošti, išmaišyti su želatina, užvirinti.
Kai atauš, užpilti vyniotinį ir įdėti į šaldytuvą, kad drebučiai sustingtų.
Patiekti su krienais arba majonezo padažu.