Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
- Žuvies filė, šviežia arba šaldyta, mėgstama balta, 1 kilogramas
- Kokosų pienas, 400 mililitrų
- Saldi raudonoji paprika, 1 vienetas
- Pomidorai, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Geltonosios paprikos, 0.5 vieneto
- Kukurūzų krakmolas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Petražolės, susmulkintos, 2 saujos
- Druska
- Alyvuogių aliejus, ar saulėgrąžų, kepimui, 2 valgomieji šaukštai
- Apelsinai, sultys, 1 vienetas
- Žalioji citrina, sultys arba pusės geltonos citrinos sultys, 1 vienetas
- Česnakas, 3 skiltelės
- Saldžiosios paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Maltas kuminas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malta kalendra, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Jei naudosite šaldytą žuvies file, tuomet palikite ją atitirpti šaldytuve ir ,prieš ruošiant, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite nemažais gabalėliais.
Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.
Marinatui sumaišome sutrintą česnaką, apelsino ir citrinos sultis, prieskonius. Sudedame žuvies file, uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 val.
Paprikas, pomidorus ir svogūną supjaustome mažais kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintas paprikas, pomidorus ir svogūną. Kepiname apie 10 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.
Krakmolą ištirpiname 5 šaukštuose kokosų pieno, po to šį mišinį sumaišome su likusiu kokosų pienu ir supilame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome ir troškiname apie 5-8 min, kol padažas sutirštėja. Tada į padažą supilame žuvies marinatą, išmaišome, jei reikia įdedame papildomai druskos ir sudedame žuvies file. Žuvį troškiname apie 20 min, kol suminkštėja. Jei gabalėliai storesni, patroškinkite kiek ilgiau.
Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.