Žuvis saldžiarūgščiame padaže
- Menkės, 300 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kukurūzai, malti (miltai), 60 gramų
- Taukai (kiaulių), lydyti, 1.5 valgomojo šaukšto
Žuvis supjaustoma plonomis siauromis juostelėmis, šios suvilgomos plaktame kiaušinyje, pavoliojamos miltuose ir 4 min. pakepinamos gerai įkaitintuose riebaluose, po to liepsna sumažinama, įpilama saldžiarūgščio padažo ir dar 2 min. patroškinama.
Padažui reikės:
Šaukštelis aliejaus, šaukštas smulkiai sukapoto arba 0,5 šaukštelio malto imbiero, 0,5 šaukštelio acto, 2 šaukšteliai cukraus, šaukštelis pomidorų padažo, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, 2 šaukšteliai konjako.
Imbieras 5 min. pakepinamas įkaitintame aliejuje.
Į krakmolą maišant supilama cukrus, actas, pomidorų padažas ir konjakas. Viskas dar pamaišoma, kol pasidaro pasta. (Jei reikia, galima įpilti truputį vandens.) Viskas užpilama ant imbierų ir verdama 5 min., kol padažas sutirštėja.
2008-08-06 12:06
2008-08-06 14:41