Žuvų piršteliai (naminiai)
Labai skanus patiekalas, kurį įvertins kiekvienas :)
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žuvis, menkė, filė, 500
- Druska
- Juodieji pipirai
- Čiobreliai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Miltai
- Džiūvėsėliai, malti
- Aliejus
- Česnakas, 1 skiltelė
- Citrinos, griežinėliai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Žuvies filė supjaustykite pirštelių dydžio gabalėliais (Iš 500 g filė turėtų išeiti apie 12 pirštelių). Pabarstykite druska, pipirais.
Paruoškite 3 lėkštes su miltais, kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėlių trupiniais. Į trupinius įmaišykite čiobrelių, jog žuvis įgautų subtilų aromatą.
Žuvies file gabaliukus apvoliokite miltuose , tada suvilgykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite trupiniuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvies pirštelius maždaug 5 minutes , kol jie paruduos. kepkite iš abiejų pusių. Galite pašlakstyti česnako sultimis ar įdėti česnako skiltelę į keptuvę.
Iškepusius pirštelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su citrinos griežinėliais.
» Rašyti komentarą
» Komentarai