100 gramų | sviestas | |
50 gramų | „dansukker“ cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile | |
2 valgomieji šaukštai | medus ( (naudojau grikių medų)) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
180 gramų | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 valgomasis šaukštas | imbieras (maltas) | |
1 valgomasis šaukštas | cinamonas | |
šiek tiek | pabarstukai | |
Glajui: | ||
1 vienetas | kepimo milteliai (baltymas) | |
200 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai | |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
Glaisto gaminimas:
Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.
Man gaunasi 2 pilnutėlės skardos sausainių.
Kalėdiniai sausainukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Sviestas,
100 gramų -
„Dansukker“ cukrus,
50 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
„Dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile,
1 arbatinis šaukštelis -
Medus, (naudojau grikių medų),
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Miltai,
180 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras, maltas,
1 valgomasis šaukštas -
Cinamonas,
1 valgomasis šaukštas - Pabarstukai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kepimo milteliai, baltymas,
1 vienetas -
„Dansukker“ cukraus milteliai,
200 gramų -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ištirpinti sviestą, į jį berti cukrų, žiupsnelį druskos ir įdėti 2 šaukštus medaus. Viską gerai išsukti.
Įmušti kiaušinį. Gerai išmaišyti.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir imbieru bei cinamonu ir įmaišyti į sviesto masę.
Išminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai ar dviem padėti į šaldytuvą...
Ant miltuoto paviršiaus plonai iškočioti tešlą, spausti formeles ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti įkaitintoje 190°C orkaitėje 8-12 min. Reikia stebėti, nes sausainiai kepa greitai!
Glaisto gaminimas:
Šakute išplakti kiaušinio baltymą, berti cukraus pudrą, gerai išsukti. Įpilti citrinos sulčių ir dar kartą gerai išmaišyti. Puošimui naudoju vienkartinį maišelį: supilu glaistą į jį, truputį prakerpu galiuką ir puošiu (tik atvėsusius sausainius). Glaistui nepradėjus stingti galima papuošti pabarstukais.
Man gaunasi 2 pilnutėlės skardos sausainių.
Komentarai (2)
-
nastia
2014-12-19 21:10
Tikrai skanus