250 gramų | cukrus |
100 gramų | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.5 stiklinės | medus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
2.5 arbatinio šaukštelio | prieskoniai (arbatinis šaukštelis meduolių prieskonių mišinys) |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
2 vienetai | mandarinai |
Sausainiai "Skaniukas- medukas"
-
Cukrus,
250 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Medus,
0.5 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Prieskoniai, arbatinis šaukštelis meduolių prieskonių mišinys,
2.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Mandarinai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitiname orkaitę iki 1800C. Paruošiame tešlą: išlydome sviestą su medumi. Beriame pusę reikalingo cukraus kiekio. Gerai išmaišome. Įmušame kiaušinį, įberiame vanilinį cukrų bei meduolių prieskonių mišinį. Įsijojame miltus: pirmiausiai tik vieną stiklinę, po to beriame nedaug likusio cukraus, įsijojame likusius miltus. Gerai išmaišome. Galiausiai supilame likusį cukrų. Įtarkuokite mandarino žievelės. Truputį pamaišome ir tešlą dedame į konditerinį švirkštą. Ant kepimo formos, patiestos kepimo popieriumi, išspaudžiame sausainiukus. Kepame apie 17 min. Kad receptas išeitų puikiai, svarbu tinkamai paskirstyti cukrų: iš pradžių išmaišykite tik pusę su sviestu, po to beriant miltus truputį įpilkite, ir pačiam gale, kai tešla paruošta, supilkite likusį. Taip cukrus nespės ištirpti ir sausainiams suteiks neįprasto skonio. Skanaus!
Komentarai