
1 kilogramas | krapai |
200 gramų | druska |
Druskos dedama ne mažiau kaip 5 procentai, nes tokioje koncentracijoje mikroorganizmai negali veistis, tačiau sūdant jos beriama žymiai daugiau. Todėl prieš vartojimą krapus reikia pamirkyti vandenyje, tada jie atgauna natūralią išvaizdą ir skonį.
Sūdyti krapai

Krapai nuplaunami ir nusausinami. Nuo krapų stiebų nuskinami žali lapeliai, sudedami sluoksniais į stiklainius, storai pabarstant druska, ir gerai suspaudžiami. Nedėkite krapų iki pat stiklainio viršaus, palikite kelių centimetrų tarpą. Stiklainiai uždengiami plastmasiniais dangteliais. Laikomi rūsyje ar šaldytuve 0-4 laipsnių temperatūroje.
Druskos dedama ne mažiau kaip 5 procentai, nes tokioje koncentracijoje mikroorganizmai negali veistis, tačiau sūdant jos beriama žymiai daugiau. Todėl prieš vartojimą krapus reikia pamirkyti vandenyje, tada jie atgauna natūralią išvaizdą ir skonį.

- Paruošimo laikas:
-
Krapai,
1 kilogramas -
Druska,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Komentarai (8)
-
As St.
2015-08-19 22:28
As nuplaunu, nudziovinu aupiaustau ir nesuspaudus dedu i indelius ir i saldymo kamera. Laikosi graziausiai zali iki pavasario... Nesupratau kam tos druskos ir taip daug suvartojam..
-
Saule
2011-06-14 18:46
Pagal recepta dedama ne 5 nuosimciai, bet 20 nuosimciu arba vienas penktadalis. 5 nuosimciai butu 50g druskos. Pabandziau, puikiai veikia, jau daugiau kaip menuo, o krapai sedi sveiki ir grazus saldytuve. Ju uzsudziau zumiai maziau.