
600 gramų | upėtakis |
400 gramų | kuskusas |
60 gramų | žirneliai (žalieji (Bonduelle)) |
60 gramų | bonduelle california mix |
30 gramų | svogūnai (šalotas) |
150 gramų | sviestas |
0.5 litro | sultinys (daržovių) |
300 mililitrų | sultinys (žuvies) |
150 mililitrų | vynas (sausas, baltas) |
50 gramų | sūris (parmezano (tarkuotas)) |
1 vienetas | mėta (šviežios (šakelė)) |
1 vienetas | džiovintas raudonėlis (šakelė) |
1 vienetas | petražolės (šakelė) |
3 vienetai | citrinos |
60 gramų | aliejaus |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | pipirai (juodieji ir baltieji) |
Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos ir cukinijų kotletukai
-
Kepti ryžiai
-
Makaronų apkepas
-
Paprikos, įdarytos faršu ir ryžiais
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Aštrios naminės dešrelės ant laužo
-
Lazaninis makaronų apkepas
-
Vestuvinė rusiška žąsis
-
Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
-
Karališkoji silkė
-
Faršo apkepas su daržovėmis
-
Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
-
Dešrelės su įdaru
-
Nuostabieji varškėčiai su uogomis
-
Grikių apkepas
-
Strėvos suktinis kitaip
-
Sveikuolių maltinis
-
Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
-
Makaronų apkepas su pievagrybiais
-
Kalakutiena su medumi
Keptas upėtakis su daržovių ir kuskuso rizotu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Upėtakis,
600 gramų -
Kuskusas,
400 gramų -
Žirneliai, žalieji (Bonduelle),
60 gramų -
Bonduelle California mix,
60 gramų -
Svogūnai, šalotas,
30 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Sultinys, daržovių,
0.5 litro -
Sultinys, žuvies,
300 mililitrų -
Vynas, sausas, baltas,
150 mililitrų -
Sūris, parmezano (tarkuotas),
50 gramų -
Mėta, šviežios (šakelė),
1 vienetas -
Džiovintas raudonėlis, šakelė,
1 vienetas -
Petražolės, šakelė,
1 vienetas -
Citrinos,
3 vienetai -
Aliejus,
60 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės - Pipirai, juodieji ir baltieji
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kuskuso rizoto paruošimas: kubeliais supjaustytus šaloto svogūnus lengvai apkepti svieste ir įpilti baltą sausą vyną, nugarinti. Nugarinus vyną sudėti išvirtą kuskusą bei žalius žirnelius ir šaldytų „California“ daržovių mišinį. Viską užpilti sultiniu (nedideliu kiekiu) ir užvirti. Į paruoštą rizotą įdėti šviežio sviesto bei tarkuoto parmezano sūrio. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį. Kruopščiai išmaišyti.
Upėtakio paruošimas: nuvalytą ir nuplautą žuvį pabarstyti šviežiomis žolelėmis ir susmulkintais česnakais. Iš balto vyno, citrinos sulčių ir aliejaus paruošti marinatą. Užpilti juo žuvį ir palikti šaldytuve 6 valandoms. Išimti žuvį, pašalinti marinato perteklių, pasūdyti, pabarstyti pipirais, apibarstyti miltais ir apkepti iki auksinės spalvos.
Padažo paruošimas: iškepus žuvį, nupilti aliejaus perteklių, įpilti vyno ir nugarinti. Įpilti žuvies sultinio ir trumpai pavirti. Įdėti sviesto ir virti kol padažas įgaus atitinkamą konsistenciją. Pagardinti pagal skonį druska, pipirais ir citrinų sultimis.
Iškeptą upėtakį patiekti ant kuskuso rizoto, arba šalia ant padažo.