Biskvitui: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
6 valgomieji šaukštai | cukrus | |
5 valgomieji šaukštai | miltai | |
2 valgomieji šaukštai | vanduo (šiltas) | |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
425 mililitrai | konservuotų vaisių (išskyrus ananasus ir kivius) | |
400 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
300 mililitrų | jogurtas (tokių pačių vaisių, kokius naudojate) | |
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
20 gramų | želatina |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grietinėlės tortas
- Sausainių tortas
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Sacher tortas Kalėdoms
- Mandarinius
- Obuolių tortas su plakta grietinėle
- Saldus pyragas
- Kavos tortas su migdolais
- Tortas "Su meile..."
- Tortas "Pavasaris"
- Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Tortas "Grietinė"
- Šokoladinis varškės pyragas
- Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
- Mėgstamiausias pyragas
- Tortas-vyniotinis
- Kokosinė širdelė šokolade
- Šaltas tortukas
Jogurtinis tortas su vaisiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai -
Miltai,
5 valgomieji šaukštai -
Vanduo, šiltas,
2 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Konservuoti vaisiai, išskyrus ananasus ir kivius,
425 mililitrai -
Grietinėlė, 35%,
400 mililitrų -
Jogurtas, tokių pačių vaisių, kokius naudojate,
300 mililitrų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Želatina,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ruošiame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų.
Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui supilame vandenį, viską plakame apie 2-3 min., kol ištirps cukrus.
Baltymus išplakame gerai iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, ne porėtas!, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų.
Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, beriame į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome - tešla turi išlikti puri.
Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą.
Kepame 180° C orkaitėje 20-30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį).
Biskvitą atvėsiname ir perpjauname į 3 lakštus.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti.
Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad būtų kambario temperatūros.
Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname ir labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į jogurtą ir plakame mikseriu. Jei želatiną staigiai supilsite į šaltą jogurtą - jį gali susitraukti kruopelėmis. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.
Surenkame tortą: dedame į apvalią formą vieną lakštą, sulaistome keliais šaukštai nuo vaisių likusiu sirupu. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu.
Tortą stingdome šaldytuve, geriausia per naktį.
Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!