
Lietinių tortas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Kremui: | ||
250 gramų | grietinėlės, 35% | |
150 gramų | jogurtas | |
50 gramų | cukrus | |
15 gramų | želatina | |
Biskvitui: | ||
400 mililitrų | pienas | |
160 gramų | miltai | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
10 gramų | sviestas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | vaisiai (ar uogos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
2.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
3.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
4.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių tortas su plakta grietinėle
-
Lukos želė tortas
-
Baltymų tortas
-
Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
-
Pyragas "Magdė"
-
Morkų tortas
-
Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
-
Kreminis tortas su vyšniomis
-
Nekeptas varškės tortas
-
Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
-
Kiaušinių baltymų tortas
-
Tortas su šokoladu
-
Šokoladinis tortas
-
Morenginis tortas su žemės riešutais
-
Tortas Napoleonas
-
Pascha
-
Gardus tortas
-
Medaus tortukas
-
Aguoninis tortas
-
Angliškas tortas
Lietinių tortas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
250 gramų -
Jogurtas,
150 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Želatina,
15 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
400 mililitrų -
Miltai,
160 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
10 gramų -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Vaisiai, ar uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...