
Tešlai: | ||
250 gramų | miltai | |
150 mililitrų | vanduo | |
150 mililitrų | pienas | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
400 gramų | varškė | |
380 gramų | mėlynių jogurtas | |
100 mililitrų | vanduo | |
30 gramų | želatina | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 sauja | braškės | |
1 sauja | šilauogės |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas „Sniegas“
-
Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
-
Pascha
-
Obuolių tortas su plakta grietinėle
-
Varškės ir šokolado tortas
-
Sezamo gardumynas
-
Želė tortas
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
-
Tortas su braškėmis
-
Medaus tortas
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
“Oreo” sausainių tortas
-
Gaivus tortas su vyšniomis
-
Torteliai su uogomis
-
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
-
Imbierinis tortas Kalėdoms
-
Vasariškas tortas
-
Tortas mažyliams
-
Vaflių tortas su šokoladu
Tortas mažyliams

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
250 gramų -
Vanduo,
150 mililitrų -
Pienas,
150 mililitrų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
400 gramų -
Mėlynių jogurtas,
380 gramų -
Vanduo,
100 mililitrų -
Želatina,
30 gramų -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Braškės,
1 sauja -
Šilauogės,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lietinių blynų gaminimas. Kiaušinius išplakame su cukrumi (3 šaukštais), druska ir vaniliniu cukrumi. Palaipsniui pilame pieną, vandenį (150 ml.), įmaišome miltus. Paliekame tešlą valandai išbrinkti. Blynus kepame įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje.
Kremo gaminimas. Želatiną brinkiname 100 ml. šalto vandens. Varškę pertriname per sietelį, įmaišome jogurtą, likusį cukrų. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną ir atvėsusią maišant supilame į varškės masę. Trečdalį varškės masės sumaišome su sutrintomis braškėmis.
Torto surinkimas. Tortinės dugną ir šonus išklojame lietiniais blynais. Dedame varškės ir braškių masę ir šonus užlankstome. Sluoksniuojame netaisyklingai dėdami lietinius, tarpuose tepdami likusį varškės kremą, beriame uogų. Paviršių išlyginame, dedame į šaldytuvą stingti. Sustingusį puošiame uogomis, šokoladu ir pan. Skanaus