Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
1 arbatinis šaukštelis romas (esencijos)
1 vienetas vanilinis cukrus (pakelis)
2 vienetai kondensuotas pienas (indeliai)
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
0.5 litro grietinė (lakštams)
500 gramų kvietiniai miltai
400 gramų sviestas (kremui)
50 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Lakštų darymas:
Pasiberti ant stalo miltus ir su burokine tarka sutarkuoti gerai sušalusį sviestą ir sudėti grietinę, kiaušinius, viską sukapoti, bet per daug neminkyti, tešla turi gautis normalaus minkštumo, na tokia ir gausis iš šių nurodytų produktų. Pabaigus minkyti padaryti 3 kamuoliukus ir sudėti į lėkštę pridengti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve 1 valandą. Po to imti po vieną rutuliuką ir kočioti kuo ploniau. Iš vieno rutuliuko gaunasi keletas lakštų, žiūrint kokio dydžio darysite tortą. Skardą ištepti margarinu Vilnius kepiniams, bet labai plonai. Ir pašauti į įkaitintą orkaitę, kepti lakštą, kol jis pasidarys pūslėtas, bet neperkepti. Na maždaug 10-15 minučių, tiesiog reikia pačiam stebėt, kad nesudegtų, o orkaitę įkaitinti iki 180-200 laipsnių.

Kremas:
Sviestą išsukti iki baltumo. Sudėti kondensuotą pieną, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir romo esencijos kelis lašus. Ir viską gerai išsukti, kad nebūtų jokių grūdelių, o būtų vientisa masė. Iškeptus blynus, dar kol karšti, galima gražiai uždėjus lėkštę aplyginti, o trupinius panaudoti torto aplipdymui. Kiekvieną blyną reikia sutepti su tuo kremu, o ant paskutinio netepti, bet uždėti kokį nors tvirtesnį puodą, kad truputį prislėgtų ir taip palaikyti kokia 20 minučių. Ir tada galima jau aptepti šonus su likusiu kremu ir viršų. Apdėti trupiniais ir papuošti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas

Komentarai: 23
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Lakštų darymas:
Pasiberti ant stalo miltus ir su burokine tarka sutarkuoti gerai sušalusį sviestą ir sudėti grietinę, kiaušinius, viską sukapoti, bet per daug neminkyti, tešla turi gautis normalaus minkštumo, na tokia ir gausis iš šių nurodytų produktų. Pabaigus minkyti padaryti 3 kamuoliukus ir sudėti į lėkštę pridengti maistine plėvele ir palaikyti šaldytuve 1 valandą. Po to imti po vieną rutuliuką ir kočioti kuo ploniau. Iš vieno rutuliuko gaunasi keletas lakštų, žiūrint kokio dydžio darysite tortą. Skardą ištepti margarinu Vilnius kepiniams, bet labai plonai. Ir pašauti į įkaitintą orkaitę, kepti lakštą, kol jis pasidarys pūslėtas, bet neperkepti. Na maždaug 10-15 minučių, tiesiog reikia pačiam stebėt, kad nesudegtų, o orkaitę įkaitinti iki 180-200 laipsnių.

Kremas:
Sviestą išsukti iki baltumo. Sudėti kondensuotą pieną, kiaušinių trynius, vanilinį cukrų ir romo esencijos kelis lašus. Ir viską gerai išsukti, kad nebūtų jokių grūdelių, o būtų vientisa masė. Iškeptus blynus, dar kol karšti, galima gražiai uždėjus lėkštę aplyginti, o trupinius panaudoti torto aplipdymui. Kiekvieną blyną reikia sutepti su tuo kremu, o ant paskutinio netepti, bet uždėti kokį nors tvirtesnį puodą, kad truputį prislėgtų ir taip palaikyti kokia 20 minučių. Ir tada galima jau aptepti šonus su likusiu kremu ir viršų. Apdėti trupiniais ir papuošti.

Reklama:

Komentarai (23)


  • Aušra 2017-12-21 21:10

    O kam į krema reikia dėti kiaušinio trynį ?????????


  • Aldute 2017-12-10 13:36

    Tai kiek sviesto deti i tešla?


  • Asta 2017-12-05 16:34

    400 g sviesto laikštams (naminio)
    2 kiaušiniai lakštams (naminiai)
    0,5 l grietinės lakštams (naminiai)
    500 g miltų
    400 g sviesto kremui (naminis)
    1 pakelis vanilinio cukraus
    2 indeliai kondensuoto pieno
    2 kiaušinių tryniai
    1 arbatinis šaukštelis romo esencijos


  • loreta 2017-03-19 23:18

    viskas grazu ir skanu niam niam



  • Brigita 2015-12-21 12:08

    Būtinai reikia romo?


  • valentina 2015-12-17 13:29

    Iabai skanus


  • Raimonda 2015-12-03 21:17

    Kiek dėti sviesto į teslą, kiek į kremą?


  • violeta cepaitiene 2015-12-03 14:30

    Atrodo skaniai.reiks isbanbyti-:)


  • Milda 2015-01-10 16:19

    O kiek sviesto i krema ir kiek i tesla?


  • ir dar pridursiu : tai ne nesamonė o pyragas tiesiog neragavę negalite to pasakyti paragaukite ir sužinokite...:), 2015-01-07 22:55

    Es kvailys!!!!


Daugiau receptų