| 0.5 litro | mėlynės |
| 1 vienetas | žalioji citrina |
| 25 gramai | želatina |
| 0.5 litro | apelsinų sulčių |
| 600 gramų | jogurtas |
| 120 gramų | cukrus |
| 3 vienetai | kiaušinių baltymais |
| 400 gramų | plakta grietinėlė |
| 1 vienetas | vanilė |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vasariškas tortas
-
Tinginys tarp aguonų
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Sūrio desertas
-
Vaisių salotos
-
Šokoladiniai traškučiai su romu
-
Slyvų putėsiai su kiaušiniais
-
Varškės desertas su persikais
-
Gaivus varškės desertas su vaisiais
-
Aguonų sūris su razinomis
-
Braškių desertas su pienu ir augaline žele
-
„Baltosios gėlės“
-
Baltasis tinginys
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Gaivus kokosinis desertas
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Vaisių desertas su grietinėle
-
Ledų ir kolos kokteilis
-
Karštos bulvių salotos
-
Braškės su šokoladu
Jogurtinis pudingas
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Mėlynės,
0.5 litro -
Žalioji citrina,
1 vienetas -
Želatina,
25 gramai -
Apelsinų sultys,
0.5 litro -
Jogurtas,
600 gramų -
Cukrus,
120 gramų -
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Plakta grietinėlė,
400 gramų -
Vanilė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vanilės ankštį perpjauti pusiau, išimti sėklas.
Gerai nuplauti ir nusausinti citriną. Smulkia tarka nutarkuoti žievę, o sultis išspausti ir supilt į nedidelį puodą.
Citrinų sultis kaitinti su puse kiekio cukraus, kol cukrus ištirps.
Atskirame inde gerai išplakti jogurtą ir vanilės ekstraktą.
Želatiną išbrinkyti apelsinų sultyse, ištirpinti puodelyje virš garų ,kiek atvėsinti ir supilti į jogurto masę, pamaišyti.
Po truputį pilti citrinų sirupą ir maišyti į jogurto masę. Taip pat įmaišyti ir išplaktą grietinėlę.
Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir kabindami šaukštu iš apačios įmaišyti į jogurto masę. Galiausiai supilti mėlynes ir kiek pamaišyti, kad uogos tolygiai pasiskirstytų (uogas galima kiek pamaigyti, jog išsiskirtų sulčių).
Masę supilti į formą ir dėti į šaldytuvą nakčiai, jog sustingtų.
