Braškių svajonė
AUTORIUS:
Kristina
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Šis tortas tinkamas vasarai, kai neturime laiko ilgai stovėti prie viryklės, tačiau norime pavaišinti atvykstančius svečius ar nustebinti mylimą žmogų vykstant Šis tortas tinkamas vasarai, kai neturime laiko ilgai stovėti prie viryklės, tačiau norime pavaišinti atvykstančius svečius ar nustebinti mylimą žmogų vykstant atostogauti. Kadangi vasara - įvairių uogų sezonas, šį tortą galite ruošti su savo mėgstamiausiomis. (...daugiau) Kristina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
420 gramų grietinėlės, 35%
400 gramų braškės
300 gramų sausainiai
150 gramų cukrus
80 gramų sviestas
2 valgomieji šaukštai želatina
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Ant želatinos užpilkite 0,5 stiklinės vandens ir leiskite pabrinkti apie 2 valandas.
2.
Sausainius susmulkinkite iki trupinėlių elektriniu trintuvu.
3.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir leiskite truputį atvėsti.
4.
Ištirpintą sviestą užpilkite ant susmulkintų sausainių ir gerai išmaišykite.
5.
Apvalią 24 cm kepimo formą uždenkite kepimo popieriumi ir sudėkite visą sausainių masę. Ją turite stipriai suspausti, kad neliktų oro tarpų ir masė būtų vientisa. Valandai statykite į šaldytuvą.
6.
Grietinėlę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir cukrumi ir išplakite elektriniu plaktuvu, kol grietinėlė taps standi.
7.
Pasiruoškite braškes: nuskabykite kotelius, nuplaukite ir susmulkinkite į dvi arba keturias dalis. Pasibaigus braškių sezonui šias uogas galite pakeisti šviežiomis šilauogėmis, mėlynėmis, avietėmis ar kitomis mėgiamomis uogomis.
8.
Ant silpnos ugnies ištirpinkite želatiną ir stipriai maišant supilkite į išplaktą grietinėlę. Sudėkite supjaustytas braškes.
9.
Gautą kremą dėkite ant sustingusio sausainių pado ir laikykite šaldytuve 2 valandas kol sustings.
10.
Puoškite šviežiomis uogomis, bazilikų lapeliais.
11.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Braškių svajonė

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Šis tortas tinkamas vasarai, kai neturime laiko ilgai stovėti prie viryklės, tačiau norime pavaišinti atvykstančius svečius ar nustebinti mylimą žmogų vykstant ( ...daugiau ) Kristina
Gaminimo eiga:
  1. Ant želatinos užpilkite 0,5 stiklinės vandens ir leiskite pabrinkti apie 2 valandas.

  2. Sausainius susmulkinkite iki trupinėlių elektriniu trintuvu.

  3. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir leiskite truputį atvėsti.

  4. Ištirpintą sviestą užpilkite ant susmulkintų sausainių ir gerai išmaišykite.

  5. Apvalią 24 cm kepimo formą uždenkite kepimo popieriumi ir sudėkite visą sausainių masę. Ją turite stipriai suspausti, kad neliktų oro tarpų ir masė būtų vientisa. Valandai statykite į šaldytuvą.

  6. Grietinėlę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir cukrumi ir išplakite elektriniu plaktuvu, kol grietinėlė taps standi.

  7. Pasiruoškite braškes: nuskabykite kotelius, nuplaukite ir susmulkinkite į dvi arba keturias dalis. Pasibaigus braškių sezonui šias uogas galite pakeisti šviežiomis šilauogėmis, mėlynėmis, avietėmis ar kitomis mėgiamomis uogomis.

  8. Ant silpnos ugnies ištirpinkite želatiną ir stipriai maišant supilkite į išplaktą grietinėlę. Sudėkite supjaustytas braškes.

  9. Gautą kremą dėkite ant sustingusio sausainių pado ir laikykite šaldytuve 2 valandas kol sustings.

  10. Puoškite šviežiomis uogomis, bazilikų lapeliais.

  11. Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų