
800 gramų | braškės |
500 gramų | mascarpone sūris |
1 pakelis | biskvitiniai piršteliai |
2 stiklinės | cukrus |
1 stiklinė | kava |
4 vienetai | kiaušiniai |
0.5 stiklinės | kreminis likeris |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos žievelė |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
-
Tiramisu gaminimas
-
Desertas su persikais
-
Nekeptas sausainių tortas su chalva
-
Gaivus varškės desertas
-
Citrinos drebučiai
-
Baltasis tinginys
-
Šokoladiniai bananai
-
Vaisių salotos
-
Šokoladiniai traškučiai su romu
-
Rabarbarų drebučiai
-
Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
-
Vaisių desertas su grietinėle
-
Želė desertas su maskarponės kremu
-
Duonos putėsiai
-
Braškinis tiramisu
-
Maskarponės sūrio ir braškių desertas
-
Ananasų kukuliukai
-
Morkų sulčių su manais putėsiai
-
Persikų desertas
Braškinis tiramisu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Braškės,
800 gramų -
Mascarpone sūris,
500 gramų -
Biskvitiniai piršteliai,
1 pakelis -
Cukrus,
2 stiklinės -
Kava,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kreminis likeris,
0.5 stiklinės -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinos žievelė,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių trynius, 1 stiklinę cukraus, vanilės ekstraktą ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę išplakite iki vientisos purios masės.
Sudėkite maskarponės sūrį ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą.
Kitame inde sumaišykite stiprią juodą kavą, cukrų ir kreminį likerį. Atvėsinkite.
Pasiruoškite didelį indą ar mažus indelius, kuriuose norėsite patiekti desertą.
Po vieną imkite biskvitinius sausainius ir merkite juos į kavos ir likerio mišinį. Porą sekundžių palaikykite, ištraukite ir dėkite į indo ar indelio, kuriame patieksite desertą, dugną. Taip sausainiais išklokite visą dugną.
Ant sausainių tolygiai paskleiskite dalį kremo.
Ant kremo tolygiu sluoksniu paskleiskite per pusę perpjautas braškes.
Taip susluoksniuokite visus turimus biskvitinius sausainius, kremą ir braškes. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.
Palaikykite desertą šaldytuve keletą valandų ar per naktį.
Prieš tiekdami, deserto viršų apibarstykite smulkintu šokoladu ar kakava.
Komentarai