
500 gramų | sūris (Mascarpone ) |
360 gramų | sausainiai (šokoladiniai ,,Selga'') |
200 gramų | grietinėlės, 35% (35 proc. riebumo) |
80 gramų | želė (braškių) |
20 gramų | želatina |
200 gramų | cukrus |
175 gramai | sviestas (kepiniams) |
susmulkiname sausainius trintuvu ar mėsmale.
Tuomet išsitirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
Masę dedame į 26 cm tortinę su nuimamais šonais ir gerai paspaudžiame.
Dedame į šaldytuvą, kol darysime kremą.
Išplakame grietinėlę su cukrumi.
Galima plakti šluotele arba mikseriu, kol masė padvigubės.
Tuomet sudedame Mascarponę ir vėl plakame, kol masė taps vienalytė.
Atvėsintą želatiną atsargiai įmaišome į mascarponės sūrio masę. Ir gerai išmaišome, bet neplakame..
Statome į šaldytuvą 2 valandoms.
užviriname vandenį ir supilame želė pakelio turinį.
Maišome kol ištirps.
Statome atvėsti.
Tuomet torto viršus puošiamas, kaip patys norime :)
Aš dariau širdutės formos, tad teko truputį pavargti pjaustant :D
Torto viršų puošiau grietinėle.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Meile alsuojantis tortas
-
Elzaso tortas
-
Medaus tortukas
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Želė tortas
-
Riešutinis tartas
-
Tortas su braškėmis
-
Gardus tortas
-
Maskarponės sūrio ir želė tortas
-
Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Kavos tortas su migdolais
-
Varškės tortas
-
Tortas su varškės kremu
-
Graikų pyragas
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Tortas Napoleonas
-
Sausainių ir varškės tortas
-
Blynų tortukas
-
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Sūris, Mascarpone ,
500 gramų -
Sausainiai, šokoladiniai ,,Selga'',
360 gramų -
Grietinėlė, 35%, 35 proc. riebumo,
200 gramų -
Želė, braškių,
80 gramų -
Želatina,
20 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas, kepiniams,
175 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame torto pagrindą:
susmulkiname sausainius trintuvu ar mėsmale.
Tuomet išsitirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
Masę dedame į 26 cm tortinę su nuimamais šonais ir gerai paspaudžiame.
Dedame į šaldytuvą, kol darysime kremą.Kremas:
Išplakame grietinėlę su cukrumi.
Galima plakti šluotele arba mikseriu, kol masė padvigubės.
Tuomet sudedame Mascarponę ir vėl plakame, kol masė taps vienalytė.Želatiną užpilame 50 ml vandens ir pastatome 30 minučių išbrinkti.
Išbrinkintą želatiną pašildome, kol ištirpsta granulytės ir pastatome atvėsti.
Atvėsintą želatiną atsargiai įmaišome į mascarponės sūrio masę. Ir gerai išmaišome, bet neplakame..Kremo masę pilame ant sausainių masės ir išlyginame.
Statome į šaldytuvą 2 valandoms.Kol stingsta kremas, pasidarome želė:
užviriname vandenį ir supilame želė pakelio turinį.
Maišome kol ištirps.
Statome atvėsti.Atvėsusią želė pilame ant mascarponės kremo viršaus ir dedame į šaldytuvą toliau stingti, bent 2-3 valandoms.
Tuomet torto viršus puošiamas, kaip patys norime :)
Aš dariau širdutės formos, tad teko truputį pavargti pjaustant :D
Torto viršų puošiau grietinėle.
Komentarai (4)
-
Aušra
2016-02-12 13:12
Nuostabiai atrodo sluoksniai torto ir nebrangus tortas
-
Lina
2016-02-12 13:11
labai skaniai atrodo :) bandysim šiandien šį receptuką