Sviestą ištrinti iki baltumo.
Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.
Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.
Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.
Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.
Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.
Graikų pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
4 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | sviestas |
1.25 stiklinės | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | aliejaus (vanilės) |
100 gramų | pieniško šokolado |
šiek tiek | migdolai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vasariškas tortas
- Kiaušinių baltymų tortas
- Kopūstų tortas
- Ananasų tortas
- Baltymų tortas
- Švarcvoldo vyšnių tortas
- Nugos tortas
- Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
- Tortas su uogienės padažu
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Braškių svajonė
- Tortas “Snickers”
- Tortas su braškėmis
- Braškinis tortas
- Biskvitinis tortas su glazūra
- Pascha
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Riešutinis tartas
- Torčiukas "vaikučiukas"
Graikų pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
150 gramų -
Cukrus,
1 ir 1/4 stiklinės -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Aliejus, vanilės
-
Pieniškas šokoladas,
100 gramų - Migdolai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą ištrinti iki baltumo.
Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.
Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.
Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.
Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.
Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...