820 gramų | grietinėlės, 35% |
2 skardinės | karamelizuotas kondensuotas pienas |
330 gramų | miltai |
300 gramų | cukrus |
200 gramų | grietinė |
100 gramų | juodojo šokolado |
100 gramų | sviestas |
100 gramų | žemės riešutai |
2 vienetai | kiaušiniai |
50 mililitrų | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Graikų pyragas
- Tortas Voratinklis
- Tortas su karamele
- Angliškas tortas
- Nekeptas varškės tortas
- Medaus tortas
- Gaivus vyšninis želė tortas
- Dietiškas torčiukas
- Mandarininis-kokosinis tortas
- Pyragas su varškės įdaru
- Tortas "Su meile..."
- Tortas "kriaušė"
- Tortas su braškėmis
- Tortas Napoleonas
- Arbūzų tortas
- Pyragas-tortas
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Gardus tortas
Tortas “Snickers”
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Grietinėlė, 35%,
820 gramų -
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
2 skardinės -
Miltai,
330 gramų -
Cukrus,
300 gramų -
Grietinė,
200 gramų -
Juodasis šokoladas,
100 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Žemės riešutai,
100 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Pienas,
50 mililitrų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Biskvito gaminimas: įmušame 2 kiaušinius, suberiame 200 g cukraus. Su elektriniu plakiniu išplakame iki beveik baltos masės.
Įdedame 200 g Rududu. Plakame.
Beriame 330 g miltų. Maišome.
Iš 200 g. grietinės paimame 1 valg. šaukštą grietinės ir sumaišome su 1 arb. šaukšteliu sodos (nugesiname).
Likusią grietinę sudedame į masę. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.
Masę supilti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo indą ir kepti 180 C temperatūroje apie 45 – 60 minučių, kol pagels ir, į biskvitą įkišus medinį pagaliuką ir ištraukus, jis bus sausas.
Gerai atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis.
Šokoladinis pertepimas: 100 g šokolado ištirpinti su 50 ml pieno ant silpnos ugnies.
Grietinėlės kremas: 400 g grietinės sumaišyti su 2 valg. šaukštais cukraus. Tada viską išplakti iki standumo.
Sviestinis kremas: 270 g “Rududu” ir 100 g sviesto palaikyti bent per naktį kambario temperatūroje, kad produktų temperatūros būtų vienodos. Kitą dieną minkštą sviestą išsukti mediniu šaukštu iki purumo, supilti “Rududu”, sausoje keptuvėje apkepintus ir susmulkintus žemės riešutus ir gerai išmaišyti.
Torto surinkimas: į torto formą dėti vieną biskvitą, sulaistyti jį sirupu iš vandens ir cukraus. Aptepti tirpintu šokoladu, sutepti pusę grietinėlės kremo. Dėti antrą biskvitą, jį taip pat sulaistyti sirupu, aptepti šokoladu, ant viršaus sutepti visą sviestinį kremą. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sirupu, aptepti likusiu šokoladu ir likusiu grietinėlės kremu.
Tortą palaikyti šaldytuve, kol kremai sustings.
Karamelinis ganašas: užvirinti 420 g grietinėlės (geriausia 36 proc.), nukelti nuo ugnies, įdėti 200 g "Rududu".
Išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dėti į šaldytuvą ir gerai atšaldyti (atvėsus galima dėti į šaldiklį trumpam), išplakti elektriniu plakikliu iki standžios masės.
Išėmus tortą iš torto formos, papuošti karameliniu ganašu. Skanaus :)
Komentarai