Tešlai: | ||
400 gramų | cukrus | |
280 gramų | miltai | |
250 mililitrų | pienas | |
200 mililitrų | vanduo (verdančio) | |
120 mililitrų | aliejaus | |
120 gramų | kakava | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Kremui: | ||
600 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
250 gramų | mascarpone sūris | |
100 gramų | cukraus pudra | |
1 pakelis | standiklio | |
Papuošimui: | ||
1 skardinė | konservuotų vyšnių (uogienė be kauliukų) | |
200 gramų | juodojo šokolado |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dietiškas torčiukas
- Tortas su uogienės padažu
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Jogurtinis tortas
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Tortas su šokoladu
- Tortas "Grietinė"
- Kavos tortas su migdolais
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Tortas „Bitutė“
- Vaisinis bananų - mandarinų tortas
- Tortas Napoleonas
- Tortas "Vasaros prisilietimas"
- Tortas su maskarponės sūriu
- Šokoladinis kokosinis tortas
- Tiramisu tortukas
- Aistės jogurto pyragas
- Vyniotinis su margu įdaru
- Šokoladinis varškės pyragas
- Nekeptas oreo tortas
Tortas "Pavasaris"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Cukrus,
400 gramų -
Miltai,
280 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Vanduo, verdančio,
200 mililitrų -
Aliejus,
120 mililitrų -
Kakava,
120 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
600 mililitrų -
Mascarpone sūris,
250 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Standiklis,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Konservuotos vyšnios, uogienė be kauliukų,
1 skardinė -
Juodasis šokoladas,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
Į didelį dubenį išsijokite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki putų. Supilkite aliejų, pieną ir gerai viską išplakite. Lėtai plakant elektriniu plaktuvu, į šį plakinį suberkite miltų mišinį. Išplakite iki vientisos masės. Toliau lėtai plakant, supilkite karštą vandenį. Išplakite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite apie 60 minučių, kol biskvitas bus iškepęs. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinkite kepimo formoje. Tuomet išimkite, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Atvėsusį biskvitą dideliu ir labai aštriu peiliu perpjaukite į keturias lygias dalis; taip, kad turėtumėte keturis lygius torto lakštus.
Į dubenį sudėkite maskarponę ir supilkite grietinėlę. Plakite elektriniu plaktuvu, kol kremas pradės tirštėti. Tuomet suberkite miltelinį cukrų, standiklį ir plakite toliau, kol gausite tvirtą kremą.
Biskvitą aptepkite maždaug ketvirtadaliu maskarponės kremo. Ant kremo paskleiskite maždaug trečdalį vyšnių įdaro. Ant viršaus dėkite antrąjį biskvitą ir lengvai paspauskite. Lygiai taip pat susluoksniuokite visus biskvitus, maskarponės kremą ir vyšnių įdarą. Ketvirtą biskvitą ir torto šonus aptepkite likusiu maskarponės kremu. Sukonstruotą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
Apipilkite visą tortą lydytu šokoladu. Iš cukraus pudros ir trupučio šalto vandens pagaminkite glajų kuriuo piešite ornamentus. Gėles ir lapelius galite daryti iš cukraus masės. Skanaus :)