250 gramų | miltai |
5 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | cukrus |
10 gramų | vanilė |
5 gramai | soda |
450 gramų | grietinėlės, 35% |
1 kilogramas | obuoliai |
100 gramų | cukraus pudra |
Iš normos išeina 2 dideli blynai, kuriuos reikia perpjauti pusiau ir atvėsinti.
Galima įmaišyt uogų. Viršų aptepti kremu, dėti vaisių ir apipilti žele.
Skaniausias po 24 val, kai įsigeria kremas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mano Napaleonas
- Kakavinis Napoleonas
- Rosanos skruzdėlynas
- Grietinėlės tortas
- Sūrio desertas
- Naminis Raffaello tortas
- Kopūstų tortas
- Tortas „Bitutė“
- Tortas "Grietinė"
- Vaflių tortas
- Tortas su braškėmis
- Mandarinius
- Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
- Tortas-vyniotinis
- Sausainių tortas
- Kavos tortas su migdolais
- Biskvitinis tortas su glazūra
- Šokoladinis tortukas
- Tortas mažyliams
- Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
Mėgstamiausias pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Miltai,
250 gramų -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
300 gramų -
Vanilė,
10 gramų -
Soda,
5 gramai -
Grietinėlė, 35%,
450 gramų -
Obuoliai,
1 kilogramas -
Cukraus pudra,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plaktuvu (plakti apie 7 min.), kad masė padvigubėtų. Sudėti vanilinį cukrų, pamaišyti. Sodą nugesinti trupučiu acto, supilti į masę ir maišyt apie minutę laiko. Miltus persijoti ir įmaišyt į masę su šaukštu. Orkaitę įkaitint iki 200 ° C. Į skardą tiesti kepimo popierių, truputį patepti aliejumi. Krėst apie 5 šaukštus masės, ją paskleisti po visą skardą su šaukštu.Kepti apie 10 min.
Iš normos išeina 2 dideli blynai, kuriuos reikia perpjauti pusiau ir atvėsinti.Kremui: obuolius nulupu, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklas. Juos dėti į orkaitės skardą ir kepti, kol praskysta (apie 20 min. 200 ° C). Iškepusius pilti į dubenį,išplakti plaktuvu, atvėsinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Sukrėsti trintus atvėsusius obuolius ir išmaišyti.
Pyrago blynus apšlakstyti saldintu vandeniu arba arbata.
Patogiausia pyragą tept atsegamoje skardoje,tada kremas neprateka ir šonai būna lygūs. Dėti blyną, kremą, vėl blyną, kremą...
Galima įmaišyt uogų. Viršų aptepti kremu, dėti vaisių ir apipilti žele.
Skaniausias po 24 val, kai įsigeria kremas.
Komentarai (9)
-
Janina
2018-02-26 13:49
Užkliuvo soda,nori dedi nenori nededi,būna gerai ir būna labai gerai
-
Danutė
2017-10-14 09:53
Labai. Skanus
-
Irena
2015-08-14 06:22
Būtinai kepsiu jau labai skaniai atrodo
-
valentain
2015-08-13 19:52
deda soda,patikekit.galit ir kelimo milteliu deti.tikrai kils ir nesugadinsit nieko.o kam nepatinka galit ir nedeti.
-
Dalia
2015-06-04 20:08
tai kuom dabar tiketi,deti soda ar ne
-
virginija
2013-11-14 12:10
labai skanius pyragas dar syky darysiu vaikam patiko labai