
50 gramų | kakava |
150 gramų | vanduo (verdantis) |
100 gramų | pienas |
150 gramų | sviestas |
210 gramų | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
500 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | grietinėlės, 35% (36% riebumo) |
1 pakelis | standiklio (grietinėlės) |
200 gramų | sūris (maskarponės) |
1 sauja | aviečių |
Į kakavą supilame pieną, išmaišome ir paliekame, kol atvės.
Suberiame 300 gr cukraus ir plakame dar kelias minutes.
Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.
Pilame maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišome.
Kepame apie 40 – 45 minutes, 180°C temperatūroje.
Visiškai atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.
Jomis aptepame biskvito padus prieš kremo sluoksnį.
Atsargiai įmaišome maskarponę.
Gautą kremą padaliname į dvi dalis ir tepam ant uogų sluoksnio.
Viršų galima apsibarstyti kakava, tarkuotu šokoladu ar apipjaustant biskvitą pasilikti trupiniams..
Skanaus. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Apelsinų skonio moliūgų tortas su maskarpone
-
Tortas - Pavasarinis Napoleonas
-
Saldus pyragas
-
Tortas "Su meile..."
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Vasaros vyšnia
-
Varškės tortas
-
Vaflių tortas su šokoladu
-
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
-
Želė tortas
-
Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
-
Obuolių tortas su varške
-
Aušros želė tortas
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Avietinis tortas
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Nekeptas tortas su braškėmis
-
Graikų pyragas
-
Sausainų tortas
Tortas Mylimiausiajam

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kakava,
50 gramų -
Vanduo, verdantis,
150 gramų -
Pienas,
100 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Miltai,
210 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%, 36% riebumo,
250 gramų -
Standiklis, grietinėlės,
1 pakelis -
Sūris, maskarponės,
200 gramų -
Avietės,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kakavą užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol ištirps.
Į kakavą supilame pieną, išmaišome ir paliekame, kol atvės.Dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius.
Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakame iki purios masės.
Suberiame 300 gr cukraus ir plakame dar kelias minutes.
Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.Į sviesto plakinį pakaitomis suberiame miltų mišinį ir kakavą.
Pilame maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišome.Paruoštą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą.
Kepame apie 40 – 45 minutes, 180°C temperatūroje.
Visiškai atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.Kelias avietes pasiliekame papuošimui, likusias avietes sutriname su 100 gr cukraus.
Jomis aptepame biskvito padus prieš kremo sluoksnį.Kremui išplakame grietinėlę su likusiu cukrumi ir standikliu.
Atsargiai įmaišome maskarponę.
Gautą kremą padaliname į dvi dalis ir tepam ant uogų sluoksnio.Susluoksniuotą tortą papuošiam ir palaikom šaltai bent per naktį, kad gerai įsigertų.
Viršų galima apsibarstyti kakava, tarkuotu šokoladu ar apipjaustant biskvitą pasilikti trupiniams..
Skanaus. :)