50 gramų | kakava |
150 gramų | vanduo (verdantis) |
100 gramų | pienas |
150 gramų | sviestas |
210 gramų | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
500 gramų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
250 gramų | grietinėlės, 35% (36% riebumo) |
1 pakelis | standiklio (grietinėlės) |
200 gramų | sūris (maskarponės) |
1 sauja | aviečių |
Į kakavą supilame pieną, išmaišome ir paliekame, kol atvės.
Suberiame 300 gr cukraus ir plakame dar kelias minutes.
Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.
Pilame maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišome.
Kepame apie 40 – 45 minutes, 180°C temperatūroje.
Visiškai atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.
Jomis aptepame biskvito padus prieš kremo sluoksnį.
Atsargiai įmaišome maskarponę.
Gautą kremą padaliname į dvi dalis ir tepam ant uogų sluoksnio.
Viršų galima apsibarstyti kakava, tarkuotu šokoladu ar apipjaustant biskvitą pasilikti trupiniams..
Skanaus. :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Tortas meilės dienai
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Lietinių tortas
- Tortas su varškės kremu
- Medaus tortas
- Tortas "Žvaigždė"
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Sūrio desertas
- Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
- Vaflių tortas su šokoladu
- Šaltas tortukas
- Kalėdinis tortas
- Tortas "Greitukas"
- Kopūstų tortas
- Vaflių tortas "Greitukas"
- Tortas “Snickers”
- Grietinėlės tortas
Tortas Mylimiausiajam
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kakava,
50 gramų -
Vanduo, verdantis,
150 gramų -
Pienas,
100 gramų -
Sviestas,
150 gramų -
Miltai,
210 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
500 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinėlė, 35%, 36% riebumo,
250 gramų -
Standiklis, grietinėlės,
1 pakelis -
Sūris, maskarponės,
200 gramų -
Avietės,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kakavą užpilame verdančiu vandeniu ir maišome, kol ištirps.
Į kakavą supilame pieną, išmaišome ir paliekame, kol atvės.Dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius.
Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakame iki purios masės.
Suberiame 300 gr cukraus ir plakame dar kelias minutes.
Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno masę gerai išplakdami.Į sviesto plakinį pakaitomis suberiame miltų mišinį ir kakavą.
Pilame maždaug po trečdalį kiekvieno mišinio, po kiekvieno trečdalio gerai išmaišome.Paruoštą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą.
Kepame apie 40 – 45 minutes, 180°C temperatūroje.
Visiškai atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.Kelias avietes pasiliekame papuošimui, likusias avietes sutriname su 100 gr cukraus.
Jomis aptepame biskvito padus prieš kremo sluoksnį.Kremui išplakame grietinėlę su likusiu cukrumi ir standikliu.
Atsargiai įmaišome maskarponę.
Gautą kremą padaliname į dvi dalis ir tepam ant uogų sluoksnio.Susluoksniuotą tortą papuošiam ir palaikom šaltai bent per naktį, kad gerai įsigertų.
Viršų galima apsibarstyti kakava, tarkuotu šokoladu ar apipjaustant biskvitą pasilikti trupiniams..
Skanaus. :)