
3 vienetai | kiaušiniai |
75 gramai | kvietiniai miltai |
75 gramai | krakmolas |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
16 gramų | želatina |
2 vienetai | apelsinų |
200 gramų | cukrus |
100 gramų | vanilinis cukrus |
500 gramų | varškė |
500 gramų | grietinėlės, 35% |
50 gramų | juodojo šokolado (tarkuotas) |
Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir viską supilame į kiaušinių masę, bei išmaišome.
Paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepame apie 30 min., 160-180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir padaliname į dvi dalis.
Paruošiame varškės kremą. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, sumaišome su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Ištirpiname želatiną ir išsukame su šalta liesa varške. Viską sumaišome su išplakta grietinėle.
Dalį kremo užtepame ant apatinės biskvito dalies, uždengiame kitu papločiu ir aptepame likusiu varškės kremu (ir torto kraštus).
Tortą apibarstome tarkuotu šokoladu. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalėdinis tortas
-
Braškių tortas
-
Kopūstų tortas
-
Riešutinis tartas
-
Morkų tortas
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
-
Tortas ale Tiramisu
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Aguoninis tortas
-
Maskarponės sūrio ir želė tortas
-
Gardus tortas
-
Tortas su mangais
-
Tortas "Rafaelo"
-
Sausainių tortas
-
Kakavinis Napoleonas
-
Želė tortas
-
Sausainų tortas
-
Vaflinis pyragas
-
Arbūzų tortas
Tortas su varškės kremu

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
75 gramai -
Krakmolas,
75 gramai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Želatina,
16 gramų -
Apelsinai,
2 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Vanilinis cukrus,
100 gramų -
Varškė,
500 gramų -
Grietinėlė, 35%,
500 gramų -
Juodasis šokoladas, tarkuotas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius išplakame su 3 šaukštais karšto vandens, 50 g vanilinio cukraus ir 150 g cukraus.
Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir viską supilame į kiaušinių masę, bei išmaišome.
Paruoštą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir kepame apie 30 min., 160-180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir padaliname į dvi dalis.
Paruošiame varškės kremą. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, sumaišome su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Ištirpiname želatiną ir išsukame su šalta liesa varške. Viską sumaišome su išplakta grietinėle.
Dalį kremo užtepame ant apatinės biskvito dalies, uždengiame kitu papločiu ir aptepame likusiu varškės kremu (ir torto kraštus).
Tortą apibarstome tarkuotu šokoladu. Skanaus!
Komentarai (6)
-
Ingrida
2024-03-22 22:42
Nieko sau 100gr.vanilės
-
vardene
2016-08-13 18:19
Labai skanus tortukas, isejo pasakiskas nors neesu gera tortu gaminime. ;)
-
menule
2013-09-18 16:56
sakykit, o kiek pilti vandens, kad istirpinti zelatina, ar ir poto su vandeniu supilti ?
-
Aiste
2013-05-31 14:12
Taip, išplakti su vandeniu ir cukrumi. Vanduo truputį labiau suskystina cukrų :-)
-
kilina
2013-05-19 20:54
Truputi nesuprantu,kaip kiausinius isplakt su karstu vandeniu?