Varškės tortas su citrinų sultimis
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 pakeliai | sausainiai (arbatiniai) |
3 valgomieji šaukštai | medus |
3 vienetai | citrinos (didelės) |
800 gramų | varškė (riebi) |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% (riebi) |
6 arbatiniai šaukšteliai | želatina |
1 stiklinė | uogos (mėlynės ar kt.) |
100 gramų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanduo (virintas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Sulaužytus sausainius ištrinkite su medumi ir 2 šaukšteliais virinto vandens. Gautą masę sudėkite i torto formą. Nuplikytą 1 citriną nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos perpjaukite dar per pusę ir išdėliokite ant torto formos kraštų. Želatiną užpilkite trupučiu virinto vandens ir palaikykite, kol išbrinks. Tada kaitinkite ant mažos ugnies ir atšaldykite. Varškę ištrinkite su pienu, cukrumi ir išspaustomis 2 citrinų sultimis. Įmaišykite atšaldytą želatiną. Pridėkite iki tirštų putų išplaktą grietinėlę. Masę krėskite i formą ant sausainių. Dėkite tortą į šaldytuvą. Puoškite mėlynėmis ir likusiais citrinos griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žvejybos ant ledo gėrimas
- Kokteilis „Mėnesiena“
- Gaivioji degtinė
- Kosmopolitano kokteilio gaminimas
- Šalta arbata su alkoholiu
- Kruvinosios Meri kokteilio gaminimas
- Spanguolių kokteilis
- Lietuviškas midus
- Šokoladinis kokteilis
- Martinio ir degtinės kokteilis
- Gėrimas sušalus
- Obuolių degtinė
- Degtinės ir likerio kokteilis
- Apelsinų degtinė
- Medžiotojų gėrimas
- Degtinė su pipirais
- Degtinė su "Sprite"
- Kokteilis „Malancia“
- Vasariškas alaus kokteilis
- Degtinės kokteilis
Varškės tortas su citrinų sultimis
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Sausainiai, arbatiniai,
2 pakeliai -
Medus,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinos, didelės,
3 vienetai -
Varškė, riebi,
800 gramų -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%, riebi,
300 mililitrų -
Želatina,
6 arbatiniai šaukšteliai -
Uogos, mėlynės ar kt.,
1 stiklinė -
Cukrus,
100 gramų -
Vanduo, virintas,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sulaužytus sausainius ištrinkite su medumi ir 2 šaukšteliais virinto vandens. Gautą masę sudėkite i torto formą. Nuplikytą 1 citriną nusausinkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos perpjaukite dar per pusę ir išdėliokite ant torto formos kraštų. Želatiną užpilkite trupučiu virinto vandens ir palaikykite, kol išbrinks. Tada kaitinkite ant mažos ugnies ir atšaldykite. Varškę ištrinkite su pienu, cukrumi ir išspaustomis 2 citrinų sultimis. Įmaišykite atšaldytą želatiną. Pridėkite iki tirštų putų išplaktą grietinėlę. Masę krėskite i formą ant sausainių. Dėkite tortą į šaldytuvą. Puoškite mėlynėmis ir likusiais citrinos griežinėliais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...