Lietuviškas midus
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
5 gramai citrinos rūgštis
10 litrų vanduo
200 gramų kadagio uogos (džiovintos)
40 gramų mielės (vyno)
6 kilogramai medus (šviežias)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2 kg medaus, padaugintos mielės, ištirpinta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20— 25 litrų talpos) butelį.
Butelis sandariai užkemšamas, išvirintu kamščiu su skyle, į kurią įstatoma žarnelė ar lenktas stiklinis vamzdelis. Kitas vamzdelio galas įleidžiamas į buteliuką su vandeniu. Pro vandenį išsiskiria rūgstant atsiradusios dujos. Butelis laikomas 2—3 savaites šiltoje (20—25°C) patalpoje. Likęs medus sudedamas per 2—3 kartus.

Kai rūgimas susilpnėja, ant butelio dugno susirenka drumzlių, midus nupilamas į kitą butelį, taip pat užkemšamas ir laikomas 2—3 mėnesius.
Po to midus nupilamas antrą kartą ir laikomas šaltesnėje vietoje, kad subręstų.
Silpnesnis midus subręsta per 4—6 metus, stipresnis per 6—10 metų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lietuviškas midus

Komentarai: 10
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2 kg medaus, padaugintos mielės, ištirpinta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20— 25 litrų talpos) butelį.
Butelis sandariai užkemšamas, išvirintu kamščiu su skyle, į kurią įstatoma žarnelė ar lenktas stiklinis vamzdelis. Kitas vamzdelio galas įleidžiamas į buteliuką su vandeniu. Pro vandenį išsiskiria rūgstant atsiradusios dujos. Butelis laikomas 2—3 savaites šiltoje (20—25°C) patalpoje. Likęs medus sudedamas per 2—3 kartus.

Kai rūgimas susilpnėja, ant butelio dugno susirenka drumzlių, midus nupilamas į kitą butelį, taip pat užkemšamas ir laikomas 2—3 mėnesius.
Po to midus nupilamas antrą kartą ir laikomas šaltesnėje vietoje, kad subręstų.
Silpnesnis midus subręsta per 4—6 metus, stipresnis per 6—10 metų.

Reklama:

Komentarai (10)


  • Robertas 2024-04-27 16:07

    Puikus ir paprastas receptas. As vandens nevirinau, kadangi naudojau is parduotuves tik siek tiek pasyldziau kad pradinis medus lengviau istirptu. Paragavau prejus 4 men po to kai mieles baige darbuotis ir buvo laikas ispilstyti i butelius- nemanau kad yra reikalo brandinti 6 metus nes midus labai skanus o netinkamai laikant pakankamai nesunku viska sugadint


  • Anonimas 2012-04-10 21:32

    Gal zinot su kuo geremas Midus ?


  • vytautas 2011-05-06 14:04

    Taigi aiškiai parašyta, kad "likęs medus sudedamas per 2-3 kartus.


  • ralf 2011-02-25 19:09

    nelabai teisingai cia surasytas receptas. Toks midus kaip cia aprasytas jau galima ir po metu gerti, o geriausiai po dveju. O stovetu turbut ir dar ilgiau - kas zino gal dar geretu o gal ir ne. Bet tokiam midui 2 metai visai normalus laikas jau.


  • Vytas 2009-09-22 22:55

    Nepastebejau, matyt zioplas, visgi nuoroda yra kada sudeti likusi medu!


  • Vytas 2009-09-22 00:23

    Ingridientai: 6 kg medaus, bet gaminimui supilama 2 kg medaus i atvesinta vandeni. Ka daryti su likusiais 4 kg medaus?


  • Hilary 2009-02-15 12:14

    Na tikrai... %-) Pasigamini pvz 40 metų būdamas, o 50-mečio proga išgeri. :D


  • rewght 2009-02-14 18:33

    labai ilgai laukt, jauciu isgerciau bealkoholini :-D


Daugiau receptų