5 gramai | citrinos rūgštis |
10 litrų | vanduo |
200 gramų | kadagio uogos (džiovintos) |
40 gramų | mielės (vyno) |
6 kilogramai | medus (šviežias) |
Butelis sandariai užkemšamas, išvirintu kamščiu su skyle, į kurią įstatoma žarnelė ar lenktas stiklinis vamzdelis. Kitas vamzdelio galas įleidžiamas į buteliuką su vandeniu. Pro vandenį išsiskiria rūgstant atsiradusios dujos. Butelis laikomas 2—3 savaites šiltoje (20—25°C) patalpoje. Likęs medus sudedamas per 2—3 kartus.
Kai rūgimas susilpnėja, ant butelio dugno susirenka drumzlių, midus nupilamas į kitą butelį, taip pat užkemšamas ir laikomas 2—3 mėnesius.
Po to midus nupilamas antrą kartą ir laikomas šaltesnėje vietoje, kad subręstų.
Silpnesnis midus subręsta per 4—6 metus, stipresnis per 6—10 metų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Degtinės ir putojančio vyno kokteilis
- Degtinė su "Sprite"
- Martinio ir degtinės kokteilis
- Kosmopolitano kokteilio gaminimas
- Šokoladinis kokteilis
- Vasariškas alaus kokteilis
- Spanguolių kokteilis
- Sultys su laipsniais
- Degtinės ir likerio kokteilis
- Kokteilis "Kruvinoji Meri"
- Kiaušinių gėrimas
- Medžiotojų gėrimas
- Kokteilis „Mėnesiena“
- Degtinės kokteilis
- Varškės tortas su citrinų sultimis
- Gaivioji degtinė
- Kruvinosios Meri kokteilio gaminimas
- Degtinės kokteilis
- Šokoladinis alkoholio kokteilis
- Kokteilis „Mėtinė degtinė“
Lietuviškas midus
- Paruošimo laikas:
-
Citrinos rūgštis,
5 gramai -
Vanduo,
10 litrų -
Kadagio uogos, džiovintos,
200 gramų -
Mielės, vyno,
40 gramų -
Medus, šviežias,
6 kilogramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į užvirintą ir atvėsintą vandenį sudedama 2 kg medaus, padaugintos mielės, ištirpinta citrinos rūgštis, susmulkintos ir surištos į marlę kadagio uogos, išmaišoma ir supilama į didesnį (20— 25 litrų talpos) butelį.
Butelis sandariai užkemšamas, išvirintu kamščiu su skyle, į kurią įstatoma žarnelė ar lenktas stiklinis vamzdelis. Kitas vamzdelio galas įleidžiamas į buteliuką su vandeniu. Pro vandenį išsiskiria rūgstant atsiradusios dujos. Butelis laikomas 2—3 savaites šiltoje (20—25°C) patalpoje. Likęs medus sudedamas per 2—3 kartus.
Kai rūgimas susilpnėja, ant butelio dugno susirenka drumzlių, midus nupilamas į kitą butelį, taip pat užkemšamas ir laikomas 2—3 mėnesius.
Po to midus nupilamas antrą kartą ir laikomas šaltesnėje vietoje, kad subręstų.
Silpnesnis midus subręsta per 4—6 metus, stipresnis per 6—10 metų.
Komentarai (10)
-
Robertas
2024-04-27 16:07
Puikus ir paprastas receptas. As vandens nevirinau, kadangi naudojau is parduotuves tik siek tiek pasyldziau kad pradinis medus lengviau istirptu. Paragavau prejus 4 men po to kai mieles baige darbuotis ir buvo laikas ispilstyti i butelius- nemanau kad yra reikalo brandinti 6 metus nes midus labai skanus o netinkamai laikant pakankamai nesunku viska sugadint
-
Anonimas
2012-04-10 21:32
Gal zinot su kuo geremas Midus ?
-
vytautas
2011-05-06 14:04
Taigi aiškiai parašyta, kad "likęs medus sudedamas per 2-3 kartus.
-
ralf
2011-02-25 19:09
nelabai teisingai cia surasytas receptas. Toks midus kaip cia aprasytas jau galima ir po metu gerti, o geriausiai po dveju. O stovetu turbut ir dar ilgiau - kas zino gal dar geretu o gal ir ne. Bet tokiam midui 2 metai visai normalus laikas jau.
-
Vytas
2009-09-22 22:55
Nepastebejau, matyt zioplas, visgi nuoroda yra kada sudeti likusi medu!
-
Vytas
2009-09-22 00:23
Ingridientai: 6 kg medaus, bet gaminimui supilama 2 kg medaus i atvesinta vandeni. Ka daryti su likusiais 4 kg medaus?
-
Hilary
2009-02-15 12:14
Na tikrai... %-) Pasigamini pvz 40 metų būdamas, o 50-mečio proga išgeri. :D
-
rewght
2009-02-14 18:33
labai ilgai laukt, jauciu isgerciau bealkoholini :-D