
100 gramų | miltai |
3 valgomieji šaukštai | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
200 gramų | sviestas |
420 gramų | grietinėlės, 35% |
2 pakeliai | standiklio |
200 gramų | rudasis cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | krakmolas |
šiek tiek | citrinos rūgštis |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas-tortas
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Šaltas tortukas
-
Lukos želė tortas
-
Lietinių tortas
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Baltymų tortas
-
Želė tortas
-
Tortas "Bounty"
-
Nekeptas sausainių tortas
-
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
-
Tortas Voratinklis
-
Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
-
Maskarponės sūrio ir želė tortas
-
Avietinis tortas
-
Gaivus varškės tortelaitis
-
Mano Napaleonas
-
Gaivus tortukas
-
Tortas "Margarita"
-
Tortas "Vasaros prisilietimas"
Tortas "Karamelės lašas"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
100 gramų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
200 gramų -
Grietinėlė, 35%,
420 gramų -
Standiklis,
2 pakeliai -
Rudasis cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Krakmolas,
100 gramų - Citrinos rūgštis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakti su ruduoju cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, atsargiai išmaišyti.
Gautą masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti valandai į šaldytuvą.
Supjaustytus biskvitus pertepti grietinėlės kremu, pamėtyti rududu gabaliukais ir užtepti vėl grietinėlės, dedame antrą biskvitą ir kartojame viską iš naujo. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Aplyginti kraštus ir apibarstyti kokoso drožlėmis (galima ir kitaip puošti).