100 gramų | kvietiniai miltai |
200 gramų | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
0.5 vieneto | citrinos (žievelė, tarkuota) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
4 vienetai | kiaušiniai |
75 gramai | krakmolas |
50 gramų | kokoso drožlės |
1 valgomasis šaukštas | lazdyno riešutai (malti) |
50 gramų | aviečių uogienės |
250 gramų | aviečių (šaldytos) |
24 gramai | želatina |
100 mililitrų | sirupas (aviečių) |
500 gramų | varškė (lliesa) |
šiek tiek | mėta (lapeliai) |
Skanaus :*
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dietiškas torčiukas
- Tortas su uogienės padažu
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Jogurtinis tortas
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Tortas su šokoladu
- Tortas "Grietinė"
- Kavos tortas su migdolais
- Jogurtinis tortas su vaisiais
- Tortas „Bitutė“
- Vaisinis bananų - mandarinų tortas
- Tortas Napoleonas
- Tortas "Vasaros prisilietimas"
- Tortas su maskarponės sūriu
- Šokoladinis kokosinis tortas
- Tiramisu tortukas
- Aistės jogurto pyragas
- Vyniotinis su margu įdaru
- Šokoladinis varškės pyragas
- Nekeptas oreo tortas
Avietinis tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
0.5 vieneto -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Krakmolas,
75 gramai -
Kokoso drožlės,
50 gramų -
Lazdyno riešutai, malti,
1 valgomasis šaukštas -
aviečių uogienė,
50 gramų -
Avietės, šaldytos,
250 gramų -
Želatina,
24 gramai -
Sirupas, aviečių,
100 mililitrų -
Varškė, lliesa,
500 gramų - Mėta, lapeliai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai išplakite kiaušinius su 4 šaukštais karšto vandens, cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite į kiaušinių masę. Suberkite maltus lazdyno riešutus ir viską kruopščiai išmaišykite.
Tešlą iškrėskite į popieriumi išklotą kepimo formą, išlyginkite ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 30 minučių. Iškepusį biskvitą perkelkite ant padėklo su grotelėmis, nuimkite kepimo popierių ir leiskite atvėsti. Po to perpjaukite biskvitą per pusę horizontaliai. Apatinę dalį įdėkite į sudedamą kepimo formą ir sutepkite džemu.
Kremui atšildykite šaldytas avietes. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje. Kai išbrinks, pakaitinkite, kad ištirptų, bet neužvirinkite, paskui atvėsinkite. Uogas suberkite į puodą, užpilkite sirupu, suberkite vanilinį cukrų ir lengvai pakaitinkite. Į uogų piure supilkite pravėsusią želatiną, gerai išmaišykite. Kai masė pradės stingti, sumaišykite ją su varške ir plakta grietinėle.
Ant biskvito išdėti 2/3 avietinio kremo ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite antrą biskvito dalį ir sukrėskite likusį kremą. Padėkite tortą nakčiai į šaldytuvą. Prieš patiekiant tortą išimkite iš formos, apibarstykite kokosu.
Skanaus :*