Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
9 vienetai kiaušiniai
Pagrindui:
2.5 valgomojo šaukšto cukrus
0.5 valgomojo šaukšto miltai
50 gramų riešutai (malti)
Kremui:
8 valgomieji šaukštai cukrus
4.5 valgomojo šaukšto miltai
1.5 valgomojo šaukšto vanilinis cukrus
340 mililitrų pienas
160 gramų sviesto, 82%
Papuošimui:
1 saujelė riešutai
3 vienetai saldainiai (karameliniai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.
2.
Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.
3.
Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.
4.
Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Pagrindui: Kremui: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.

  2. Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.

  3. Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.

  4. Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
    Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų