9 vienetai | kiaušiniai | |
Pagrindui: | ||
2.5 valgomojo šaukšto | cukrus | |
0.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
50 gramų | riešutai (malti) | |
Kremui: | ||
8 valgomieji šaukštai | cukrus | |
4.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
1.5 valgomojo šaukšto | vanilinis cukrus | |
340 mililitrų | pienas | |
160 gramų | sviesto, 82% | |
Papuošimui: | ||
1 saujelė | riešutai | |
3 vienetai | saldainiai (karameliniai) |
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trupiniai grietinėlėje
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Tortas su varškės kremu
- Tortas Napoleonas
- Grietinėlės tortas
- Tortas "Margarita"
- Vasaros vyšnia
- Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Pyragas-tortas
- Smaližiukas
- Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
- Vasariškas tortas
- Pyragas "Magdė"
- Tiramisu
- Tortas su kokoso pienu
- Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
- Varškės tortas su citrinų sultimis
- Rosanos skruzdėlynas
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
9 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
2.5 valgomojo šaukšto -
Miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Riešutai, malti,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
8 valgomieji šaukštai -
Miltai,
4.5 valgomojo šaukšto -
Vanilinis cukrus,
1.5 valgomojo šaukšto -
Pienas,
340 mililitrų -
Sviestas, 82%,
160 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Riešutai,
1 saujelė -
Saldainiai, karameliniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.
Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.
Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.
Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.