5 vienetai | kiaušiniai (baltimų) |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
šiek tiek | sviestas (kepimui) |
5 vienetai | kiaušiniai (baltimų) |
2 litrai | pienas (1/2) |
200 gramų | sviestas (kepimui) |
1 stiklinė | cukraus pudra |
šiek tiek | kokosas (drožlių) |
šiek tiek | riešutai |
1 valgomasis šaukštas | želatina (putėsiams) |
1 litras | vanduo (virintas) |
5 vienetai | kiaušiniai (baltimų) |
200 gramų | margarinas (Glajui) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kakava |
1 vienetas | kiaušiniai (baltimų) |
Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdami plakti suberkite visą cukrų ir po vieną trynius. Maišydami berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos.
Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir pienu. Visą laiką maišydami mediniu šaukštu virinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tada atvėsinkite, pridėkite cukraus pudros ir kokoso drožlių, riešutų. Gautą masę tepkite ant biskvito.
Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdami suberkite cukraus pudrą, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo.
Glajui ant garų ištirpinkite margariną, berkite kakavą ir cukrų. Viską maišykite kol praauš. Tada pridėkite išplaktą kiaušinį. Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto. SKANAUS
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grietinėlės tortas
- Sausainių tortas
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Imbierinis tortas Kalėdoms
- Sacher tortas Kalėdoms
- Mandarinius
- Obuolių tortas su plakta grietinėle
- Saldus pyragas
- Kavos tortas su migdolais
- Tortas "Su meile..."
- Tortas "Pavasaris"
- Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Tortas "Grietinė"
- Šokoladinis varškės pyragas
- Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
- Mėgstamiausias pyragas
- Tortas-vyniotinis
- Kokosinė širdelė šokolade
- Šaltas tortukas
Gardus tortas
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, baltimų,
5 vienetai -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai - Sviestas, kepimui
-
Kiaušiniai, baltimų,
5 vienetai -
Pienas, 1/2,
2 litrai -
Sviestas, kepimui,
200 gramų -
Cukraus pudra,
1 stiklinė - Kokosas, drožlių
- Riešutai
-
Želatina, putėsiams,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo, virintas,
1 litras -
Kiaušiniai, baltimų,
5 vienetai -
Margarinas, Glajui,
200 gramų -
Kakava,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaušiniai, baltimų,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimas:
Baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdami plakti suberkite visą cukrų ir po vieną trynius. Maišydami berkite miltus ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos.
Kremui kiaušinių trynius išsukite su miltais ir pienu. Visą laiką maišydami mediniu šaukštu virinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tada atvėsinkite, pridėkite cukraus pudros ir kokoso drožlių, riešutų. Gautą masę tepkite ant biskvito.
Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. Baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdami suberkite cukraus pudrą, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo.
Glajui ant garų ištirpinkite margariną, berkite kakavą ir cukrų. Viską maišykite kol praauš. Tada pridėkite išplaktą kiaušinį. Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto. SKANAUS
Komentarai (3)
-
goda
2015-11-14 10:46
Labai sunkus receptas;-) Bet padariau labai skanu:-)
-
irma
2015-01-07 22:59
Puikus pyragas